BESVIKEN. Glenn Ståhl hade efter slutsignalen svårt att analysera vad som hände i Oskarshamn.

"Fullständigt kaos" och storförlust för LSK

Ljungskile var innan lördagens bortamatch ett av seriens målsnålaste lag. Det ändrade Oskarshamn på under 90 minuter.

|

Den närmast sensationellt stora förlusten stannade till slut vid 4–0 och tränaren Glenn Ståhl hade en stund efter slutsignalen svårt att analysera vad som hände.

– Det är fullständigt kaos i dag och svårt att analysera. Vi spelar oss in i problem hela tiden och gör misstag både med och utan boll, säger Ljungskiletränaren Glenn Ståhl, rejält besviken på insatsen.

Oskarshamn inledde matchen i ett rasande tempo och skapade flera bra chanser direkt. Ledningsmålet kom efter elva minuters spel när Johan Niklasson omarkerad kunde nicka in 1-0. Vid den tidpunkten hade ribban redan räddat Ljungskile två gånger. Glenn Ståhl försökte väcka sitt lag och genomförde två byten redan i första halvlek.

– Filip Karlin har varit sjuk och det fungerade inte för honom i dag, därför blev han utbytt. Vi bytte också in Jakob Olsson för att försöka komma in i matchen igen, säger Ståhl.

Ljungskile lyckades dock inte förändra matchbilden under den första halvleken, Oskarshamn hade bra fart på bollen och vann de allra flesta närkamperna. Gästerna fick lägga det mesta av energin på att försöka vinna bollen.

I inledningen av den andra halvleken reste sig Ljungskile och skapade ett par chanser. Den sista kylan saknades dock i avsluten och mitt i pressen kontrade Oskarshamn blixtsnabbt. Den förre Ljungskilespelaren Peiman Eliassi hamnade tillslut helt ensam med Zac Lubin och kunde enkelt placera in 2-0.

– Vi har ett gyllene läge att kvittera där i början på andra halvlek, men sen när de gör sitt andra så försvinner energin, säger Glenn Ståhl.

Ljungskile försökte flytta fram spelet men lyckades aldrig riktigt ta sig in och störa Oskarshamn. Framför allt var tempot med boll alldeles för lågt. Hemmalaget gjorde en solid insats över hela banan och fortsatte att ösa på framåt.

Att släkten är värst visade Peiman Eliassi återigen när han vackert gjorde 3-0 på frispark. Matchens sista mål kom efter ett ordentligt misstag av Zac Lubin som helt missbedömde en boll och gav Oskarshamnsspelaren öppet mål.

– Vi måste tänka på att vi inte är sämre fotbollspelare nu än för några veckor sedan bara för att vi kommit in i en liten dipp. Det gäller att hitta tillbaka till grunderna igen, det kommer vi jobba mycket med i veckan som kommer, säger Glenn Ståhl.

Ljungskiles chans till revansch sker kommande helg då laget reser till Blekinge för en bortamatch mot Mjällby AIF.

Så var matchen

Matchfakta

Oskarshamn–Ljungskile 4–0 (1–0) 1-0 Johan Niklasson (11) , 2-0 Peiman Eliassi (54) 3-0 Peiman Eliassi, 4-0 Christopher Christensson (78) Publik: 424.

Varningar, Ljungskile: Aleksandar Kitic, Filip Karlin Ljungskiles startelva: Zachary Lubin - Hampus Bohman, Roger Thompson, Linus Dahl, Filip Karlin (26) - Hampus Dahlqvist, Aleksandar Kitic, Patrik Wallin, Victor Mollapolci (38) - Jonathan Gustafsson, Robin Strömberg. Avbytare: Omar Jagne (26), Jacob Olsson (38)