Forsar fram. Mark Fezarit gjorde en bra match mot Tvååker.

Fullt ös från alla håll i händelserik match

Fullt ös framåt. Det gav både Oddevold och Tvååker under höstmatchen på måndagskvällen.

|

Fyra mål betydde en poäng var och det var Oddevold mest glada för. Den poängen räcker för att hålla kvalspöket borta och division 1-kontraktet hemma.

Regnet öste ner över Rimnersvallen när Oddevold tog emot Tvååker. Båda lagen behövde poäng i den mycket täta striden runt de nedre strecken. De halländska gästerna behövde poängen allra mest.

Lagens målkonto öppnade sig i den första halvleken, precis som himlen.

Det tog inte mer än en minut innan Jakob Adolfsson hittade nätet bakom Jonatan Hårenberg som vaktade Oddevolds mål för kvällen. En kalldusch kan vi kalla det.

Oddevold fyllde dock på i en jämn ström av anfall och efter 20 minuter forsade Mark Fezarit fram på högerkanten. Hans skott räddades av Joakim Dahlberg i Tvååkers mål, men inte bättre än att Marcus Haglind Sangré kunde trycka in kvitteringen. Målvakten Dahlberg är för övrigt tvillingbror med Peter Dahlberg, målvakt i Varbergs Bois.

Den löpstarke anfallaren Jakob Adolfsson hade gott flyt i den första halvleken och satte sin andra boll efter ett välplacerat vänsterskott.

Repliken var snabb. Ett långt uppspel droppade ner på Johan Patrikssons fötter och han kunde torka regnet av pannan och lägga in 2–2 med bara några minuter kvar av halvleken.

Den andra halvleken saknade verkligen inte målchanser, tvärtom. Men trots att ett par bollar dansade på mållinjen blev det inga fler mål.

Tvååker var närmast med en boll i ribban och Daniel Wilhelmssons skott tog i ryggen på en försvarare, bara centimeter från att gå in.

Ett par gånger i matchen hettade det till ordentligt och domaren fick dela ut ett antal gula kort. Bland annat fick Pablo Andersson en stämpling och Daniel Stanisic en armbåge. Lagen var dock elva mot elva matchen igenom.

Matchfakta

Division 1 södra

Oddevold–Tvååker 2–2 (2–2)

Mål: 0–1 Jakob Adolfsson (2), 1–1 Marcus Haglind Sangré (21), 1–2 Jakob Adolfsson (38), 2–2 Johan Patriksson (40)

Startelva, Oddevold: Jonatan Hårenberg - Mark Fezarit, Daniel Stanisic, Alen Kasumovic, Daniel Janevski (64) - Daniel Wilhelmsson, Pablo Andersson, Marcus Haglind Sangré, Daniel Krezic - Johan Patriksson (83), Fabrice Tapé

Ersättare: Emil Niklasson (64), Jacob Berg (83)