Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förra årets SM-final visades i TV4 Sport. Även årets slutspel kommer att visas i kanalens utbud.

Futsalens SM-slutspel sänds

SM-slutspelet tv-sänds – men inte kommande landskamper i EM-kvalet.

IFK Uddevalla futsal har redan gått till semifinal i SM-slutspelet. Vilket lag de får möta i hemma/borta-mötet är inte klart ännu.

Vad som är klart är att semifinaler och final kommer att sändas via TV4, det skriver Futsalmagasinet.

Nytt för i år är att semifinalerna inte spelas under samma helg som finalen. Den 18 februari spelas första semin och den 25 februari spelas den andra. IFK får spela hemma i den andra matchen om de vinner SFL söder, annars inleder de hemma.

Anledningen att slutspelets utformning förändras är att förbundet vill göra säsongen längre samt att de bästa lagen ska få en hemmamatch till.

– Sedan 2006 har semifinal och final gått under samma tillfälle och vi vill testa det här nu. Sedan bakar vi in finalen under ungdoms-SM för att visa upp sporten för ungdomarna, säger Per Broberg som är utvecklingsansvarig för futsal på Svenska fotbollförbundet.

– Vi hoppas att nå ut till mycket folk med matcherna och tv-sändningarna, fortsätter Broberg som ännu inte vet i vilken av TV4:s kanaler som matcherna ska sändas i.

Dock så kommer inte helgens EM-kval att sändas. Sverige möter Gibraltar och Montenegro och IFK Uddevalla har fyra spelare med i truppen. Marcus Gerd, Petrit Zhubi, Fredrik Söderqvist och Robert Bagger.