Göteborg FC vann överlägset mot IFK Kalmar

Matchen mellan Göteborg FC och IFK Kalmar blev inledningsvis mer jämn än vad hemmalaget nog hade hoppats på. Kalmar överraskade med ett par kanonskott vilket resulterade i mål, men till andra halvlek växlade GFC upp tempot och Kalmar orkade inte hänga med medaljfavoriterna. GFC vann till slut matchen överlägset med 5-1.

|

– Det är svårt med matcher som denna. Hade jag spelat i Kalmar hade jag också gett allt, de har inget att förlora. Men vi visar verkligen att vi är det bästa laget, säger Rebecka Blomqvist, som gjorde två av GFC:s fem mål.

Matchen började trevande. GFC kände pulsen på Kalmar som fick till några bra lägen i början, men efter tio spelade minuter började GFC bli varma i kläderna och tempot skruvades upp.

GFC satte press på Kalmar och hade många fina lägen på mål men tyvärr var Kalmars försvar med på noterna och lyckades stoppa alla bollar – fram till 14:e minuten då GFC:s Julia Zigiotti Olme lyckas peta in den.

Missade flera målchanser

I 25:e minuten får GFC till ett riktigt bra läge genom fint passningsspel som ger Olivia Schough möjlighet att sätta 2-0.

Trots få attacker på mål lyckas därefter Kalmar leta sig igenom GFC:s försvar, som inte alls var beredda på attacken. Efter ett kanonskott av Kalmars Erin Gunther var poängställningen 2-1 i 30:e minuten. Därefter var det svårt för GFC att hitta lägena igen, de missade till och med ett par lägen med öppet mål, och Kalmar fick till några bra chanser.

– Vi blev lite halvstressade när de fick till ett mål innan halvlek. Vi gör en helt okej match och vinner sedan rättvist, men vi borde göra fler mål, säger GFC:s tränare Marcus Lantz.

Bra andra halvlek

Andra halvlek blev en helt annan historia. GFC tog direkt kommandot genom att jobba mycket framåt igen. Trots att spelet ändå var relativt jämnt i början av första halvlek hade hemmalaget kontroll. Båda lagen hade flera farliga lägen, flest för GFC, men det dröjde ända till den 67:e minuten innan det blev mål igen för hemmalaget genom Rebecka Blomqvist.

– I andra halvlek spelar vi så som vi ska spela, den var riktigt bra för oss, säger Rebecka Blomqvist.

Därefter var det som att proppen lossnade och GFC lade in en femte växel. Och då var det inget snack om vem som skulle vinna matchen. Pauline Hammarlund gör 4-1 och strax därefter satte Rebecka Blomqvist sitt andra mål, GFC:s femte, med knappt tio minuter kvar. Resultatet skulle hålla matchen ut. GFC fick sin väntade vinst mot Kalmar.

Samtidigt som GFC spelade gjorde även topplagen Piteå och Rosengård två bra matcher. Piteå vann mot LInköping med 4-2 och Rosengård vann mot Vittsjö med 1-2.