Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gedigen insats. Marcus Gerd stod mot Norge i lördags när Sverige vann med 4–1 och blev utsedd till matchens lirare.

Gerd och Söderqvist nöjda tvåor

Sverige kom tvåa i Nordic Cup i futsal efter två segrar, en oavgjord och en förlust. "Jag tycker ändå vi har tagit ett enormt kliv framåt som lag", säger målvakten Marcus Gerd från IFK Uddevalla.

Tre spelare från IFK Uddevalla fanns med i den svenska truppen. Marcus Gerd, Petrit Zhubi och Fredrik Söderqvist fick alla speltid under turneringen som spelade i Skövde och Jönköping. Granit Berisha hade lämnat återbud av personliga skäl.

Finland vann totalt och slog bland annat Sverige med 1–0. Ett stort kliv framåt för det svenska laget, tycker Marcus Gerd.

– Får bara ett år sedan var vi långt efter Finland och även efter Danmark och Norge. Men nu har vi mer boll och skapar många chanser, säger Marcus Gerd.

För egen del fick han spela både mot Danmark och Norge. I segermatchen mot Norge (4–1) blev han utsedd till matchens lirare.

– Jag tycker jag har utvecklats mycket som futsalmålvakt och är väldigt nöjd med min insats, säger Marcus Gerd.

Klubbkompisen från IFK Uddevalla Fredrik Söderqvist fick göra sina första landslagsmål i segermatchen mot Grönland (5–0). Även han är nöjd med sin insats under turneringen.

– Vi har studerat Grönland bra och håller vår matchplan perfekt. Vi ska vinna en sån här match, säger Fredrik.

Du kunde med lite flyt gjort ännu fler mål?

– Jag kunde satt fyra, det är jag lite besviken över. Men jag får vara nöjd med två.

Både Gerd och Söderqvist har nu som målsättning att komma med till EM-kvalet mot Gibraltar och Montenegro i Gibraltar i början på nästa år.

– Jag tror jag har goda chanser, säger Gerd.

– Det är bara att jobba hårt även i klubblaget och försöka ta en plats, säger Söderqvist.