Graham Potters tragedi – förlorade en anhörig i corona

Brightons Graham Potter förlorade en anhörig med coronaviruset. Nu uppmanar tidigare Östersundstränaren spelare att vaccinera sig.
– Han var 48 år, men ändå ung och far till två barn. Det är tragiskt, säger han till brittisk media.

ANNONS
|

Många Premier League-spelare har vaccinerat sig, men inte alla. Det är nämligen inte obligatoriskt. Men i Brighton finns det en svenskbekanting som vädjar till sina spelare att ta vaccinet.

Tränaren Graham Potter, tidigare i Östersunds FK, drabbades nyligen av en tragedi när en familjemedlem dog med covid-19. Det berättar han för brittisk media, bland annat Mirror.

– Jag vet att det är farligt. Han var 48 år, inte i samma ålder som spelarna såklart, men ändå ung och far till två barn. Det är tragiskt, säger han och fortsätter:

– Sjukdomsförloppet var snabbt, han svarade dåligt på det och det gick utför riktigt snabbt. Jag vill inte se någon annan gå igenom det

ANNONS

Graham Potter: ”Alla måste ta sina beslut”

Under den senaste testningen i ligan visade sig elva spelare vara smittade av coronaviruset och Graham Potter hoppas alla hans spelare väljer att ta en spruta. Samtidigt som han menar på att man ska ha förståelse för vissas oro.

– Vi måste respektera denna oro och försöka samarbeta med dem, utbilda och hjälpa till. Det känns inte bra att debatten är så polariserad, att det är svart eller vitt om man ska ta sprutan eller ej. Alla måste såklart ta sina egna beslut.

ANNONS