Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Granit Berisha.

Granit-glädje och gemenskap i Grebbestad

En ny säsong på en ny position. Grebbestads Granit Berisha har redan hunnit med att bli utvisad – och att bli matchhjälte två gånger under lagets fina säsongsstart.

Inför veckomatchen mot Vänersborgs IF ligger Grebbestad i toppen av division 2 norra Götaland. Laget har samma poäng som Karlstads BK och endast målskillnaden skiljer.

Efter två inledande kryss har succélaget radat upp fem segrar.

– Nu är det roligt att lira. Vi har hittat glädjen, vi är ihopspelta och jobbar som ett lag. Vi tror på det hela tiden oavsett var det står och bara nöter på, förklarar Granit Berisha.

Grebbestads mittfältare gjorde enda målet senast mot FBK Karlstad och därmed blev han matchhjälte – igen. Även i Bohusderbyt mot IFK Uddevalla var Berisha ende målskytt. En roll han sällan har haft tidigare.

– Jag är oftast den som spelar fram, men det är jätteroligt att göra mål. Det var fina passningar från Anton Henriksson som hittade mig i mitten båda gångerna, det är några på jobbet som ha påpekat det med, säger den något ovane målskytten med ett skratt.

Förra säsongen spelade han oftast som ytterback och med årets två mål har han redan dubblat skörden från då. Det är också på mittfältet som 26-åringen trivs allra bäst.

Där har han oftast spelat med Markus Svensson och sin yngre bror, Mergim Berisha. Framförallt har Grebbestad hittat ett kollektivt försvarsspel som hittat rätt hittills.

– Vi har fem raka segrar och bara två insläppta mål. Det har funkat riktigt bra, vi tuggar på varje match, säger Granit.

Det första av Grebbestads insläppta mål minns Granit Berisha väldigt väl. Det var i premiären hemma mot Karlstad BK.

– Det var en hörna och vi tappade markering. Bollen kom mot mål och jag tog upp händerna i en reflex för att rädda den, men om jag ska vara ärlig så var den redan inne då.

Domaren blåste straff och Granit fick rött kort. Straffen gick i mål men trots det så lyckades Grebbestad komma tillbaka och kvittera till 1–1. Det gav en moralboost till laget som ännu inte förlorat i serien.

Nu väntar Vänersborgs IF, nästjumbo med fem poäng, hemma på Siljevi. Men det blir ingen enkel match för det, spånar Granit.

– Jag tror att det blir en jämn match, alla matcher i den här serien är tuffa och vi kör bara på, säger han.

Vad är skillnaden mellan årets Grebbestad och förra årets?

– Förra året hade vi matchplan A. Nu har vi matchplan A, B och C. Tränarna har gjort ett bra upplägg och vi vet att chanserna kommer, det är bara att ta det lugnt. Vi är svårslagna och tar en match i taget.