Tvåmålsskytt. Anton Henriksson satte två bollar i 2–3-segern borta mot Gauthiod. (Arkivbild)
Tvåmålsskytt. Anton Henriksson satte två bollar i 2–3-segern borta mot Gauthiod. (Arkivbild)

Grebbestad gjorde jobbet mot Gauthiod

Tredje matchen efter uppehållet. Då kom också tredje trean för Grebbestad.

ANNONS
|

Grebbestad hade en tyngre period under våren. Efter bara fyra segrar parkerade laget i botten av tabellen när division 2 norra Götaland tog semester.

Efter ledigheten har laget fått utdelning.

Rejält.

På fredagskvällen kom tredje segern genom 2–3 borta mot Gauthiod. Den fjärde raka eftersom laget också vann i den sista omgången före uppehållet.

– Det känns givetvis väldigt bra, det var en bra match med bra tempo där vi tog kampen i regnet. Gauthiod är tunga på fasta situationer, säger Grebbestads tränare Mattias Pettersson-Pohl.

Gauthiod tog ledningen efter tio minuter men repliken var snabb. Anton Henriksson målskytt den gången.

ANNONS

I inledningen av den andra nickade Rickard Johansson in ett fintinlägg från Jonas Henriksson och matchen hade vänt. Efter det bevakade Grebbestad sin ledning och lät Gauthiod ta över.

Kvitteringen kom efter en timme men bortalaget hade mer att ge.

Anton Henriksson noterades för sitt andra mål och det blev segermålet med tio minuter kvar att spela. Trots att Gauthiod hade något läge i slutet fick Grebbestad med sig alla poängen. En styrka i sig och kanske hade de förlorat den här typen av match i våras.

– Lite så känns det. Vi har jobbat hårt på träning och match, skönt att det ger utdelning, säger Pettersson-Pohl som tyckte att laget gjorde en bra kollektiv insats med extra plus till centrallinjen med mittbackarna Tobias Carlsson ochUlrik Karnström samt mittfältaren Markus Svensson.

I den väldigt jämna tabellen ligger Grebbestad på 23 poäng. Inte så långt upp till toppen och inte så långt ner till botten. Frågan är om de blickar upp eller ner?

– Jag blickar framåt. Det har varit en del konstiga resultat i den här serien och vårt fokus ligger på nästa match, Rynninge hemma på lördag, säger GIF-tränaren.

ANNONS