Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Matti Demegård under en träning med det svenska damlandslaget i Göteborg i september.

Grebbestad hämtar tränare från landslaget

Två sjukgymnaster och en klubblegendar ska leda Grebbestads IF under kommande år.

Matti Demegård och Jonatan Hårenberg kommer att dela på tränaransvaret i Grebbestad under 2017. Vid sin sida kommer de att ha GIF-ikonen Mikael Mattsson som assisterande tränare.

Demegård kommer närmast från en roll som tränare i svenska damlandslaget där han varit en av Pia Sundhages närmaste medarbetare sedan slutet av 2013. Han har ett uppdrag i januari för förbundet men ska sedan fokusera på Grebbestad.

– Det känns spännande. En familjär klubb med spelare från området, säger Matti

Demegård som bor i Grebbestad sedan i maj förra året.
Grebbestads nya tränarpar känner inte varandra sedan tidigare, trots att det båda är sjukgymnaster och aktiva inom fotbollen.

Jonatan Hårenberg är även han bosatt i Grebbestad och har spelat med Oddevold det senaste året. Nu är han tillbaka i Grebbestad där han spelade 2014 och 2015. Nytt för den här gången är att han också ska vara tränare.

29-åringen är från Småland och har jobbat som ledare och målvaktstränare inom distriktet där. I övrigt har han ingen erfarenhet som seniortränare. 

– Det ska bli roligt att testa på tränarrollen och få ta del av Mattis erfarenhet.

Inspirerande att vara med om samtidigt som det var tråkigt att välja bort Oddevold där jag trivts bra, säger Hårenberg.

Målvaktsrollen läggs inte åt sidan trots att han också är tränare.

– Jag tycker att det är roligt att spela och vill fortsätta med det. Jag vill konkurrera om platsen även om det är en udda situation att vara tränare och spelare samtidigt.

Eftersom tränarkonstellationen är ny har de inblandade ännu inte hunnit med att prata ihop sig om det fotbollsmässiga. Matti Demegård har dock sin fotbollsfilosofi klar.

– Vi är tre tränare som ska säga sitt men jag gillar fotboll med fart och kontroll. Fotbollen i Bundesliga är attraktiv och förenar kraft, fart, kontroll och god teknik.

Att båda tränarna är sjukgymnaster borde innebära att Grebbestad av årsmodell 2017 kommer att var vältränade och skonade från skador. Eller?

– Givetvis kommer vi att ta med det i träningsuppbyggnaden men primärt är vi tränare. Förhoppningen är att vi ska hålla oss så fria som det går från skador, säger Jonatan Hårenberg.

De nya tränarna drar igång träningen efter nyår men kommer i samarbete med Peter Svensson redan nu att jobba med bygget av truppen för kommande år.