Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ljungskile vann förra årets bägge möten när lagen möttes i division 1. Bild: Thomas Bennelind
Ljungskile vann förra årets bägge möten när lagen möttes i division 1. Bild: Thomas Bennelind

Grebbestad slår ur underläge i semifinalen

Serieledaren i division 1 mot tabelltrean i division 2. Ljungskile får räknas som favorit i mötet på Siljevi. Assisterande GIF-tränaren Mikael Mattsson tycker också att pressen ligger på gästerna.

Se sändningen från matchen mellan Grebbestad och Ljungskile här!

Seriespelet för lagen är mindre än en vecka bort. Grebbestad och Ljungskile ställs mot varandra i något av ett genrep inför höstsäsongen.

Hemmalagets trupp har blivit två spelare färre sedan anfallaren Stafford Aforiwaona och Joakim Johansson lämnat. Mikael Mattsson rapporterar att träningarna efter uppehållet sett bra ut. Man dras inte heller med skadebekymmer.

– Det har varit bra fart på träningarna och spelarna har pigga ben, säger han.

LÄS MER: Wålemark inför DM-semifinalen: "Serien är viktigare"

Mikael Mattsson räknar med att Grebbestad får slå underifrån. Därmed ställs också försvarsspelet på prov – som annars imponerat. Noll insläppta mål på de tre senaste matcherna – bland annat mot toppkonkurrenterna Gauthiod och Örebro-Syrianska – vittnar om stabilitet.

– Ljungskile har gått ruskigt starkt innan uppehållet. Man får nog ändå säga att vi är lite "underdogs". Jag tycker att LSK är klara favoriter. Även om jag inte har sett dem i år så är de alltid stabila, säger han.

Grebbestad är regerande distriktsmästare i Bohuslän.