Grebbestad vann måstematchen

Det var vinna eller försvinna för Grebbestad under lördagen – division 2 eller chans till kvalplats. Grebbestad tog chansen och vann måstematchen mot Mjällby.

|

Förutsättningarna var glasklara inför lördagens drabbning på Sparvallen i Tanumshede. Seger mot redan klara seriesegraren Mjällby var ett måste för Grebbestad om drömmen om spel i söderettan även nästa säsong skulle hållas vid liv. Vid förlust skulle GIF vara klara för nedflyttning till division 2.

Inledningsvis var det annars ganska jämnt, men ju längre matchen led desto mer tog Mjällby över. I den 33:e matchminuten rann vindsnabbe Bubacarr Jobe igenom hemmaförsvaret och tryckte in ledningsmålet.

Sex minuter senare kunde rutinerade David Löfquist placera in 2–0 på frispark. I anfallet därefter fick Grebbestad straff. Hampus Furublad tog hand om straffen och gjorde inga misstag.

– Ett psykologiskt viktigt mål inför halvtid. Det hade varit tufft att ligga under med 2–0 efter den första halvleken, säger Hampus Furublad.

Höjde tempot

I den andra halvleken skruvade hemmalaget upp tempot och fortsatte att trycka på framåt.

15 minuter in i andra gjorde tränaren Matti Demegård två förändringar i laguppställningen. Ut gick Mathias Hegeland och Oskar Lindberg och in kom i stället Kristijan Nikolla och rutinerade Jonas Henriksson.

I den 64:e minuten rann Granit Berisha igenom försvaret och fälldes av Jesper Löfgren i straffområdet. Domaren Linuz Söderberg pekade på straffpunkten och Löfgren fick rött kort. Den efterföljande straffen satte Hampus Furublad säkert i mål.

Hemmalaget fortsatte sedan att anfalla och var det bättre i laget. Med tolv minuter kvar fick Hampus Furublad bollen strax utanför straffområdet. Han klippte till på halvvolley och bollen gick i en båge bakom Jesper Johansson i Mjällby-målet och i mål.

"Vi visade en fantastisk moral"

Mot slutet av matchen gick gästerna för ett kvitteringsmål, men Grebbestad höll undan och kunde ta tre mycket viktiga poäng.

– Vi visade en fantastisk moral som kämpar och sliter trots underläge. Det var därför vi vann, säger Furublad.

Är du nöjd med din insats?

– Det är alltid roligt att göra mål, men det var två straffar som mina lagkamrater jobbade fram.

Tränaren Matti Demegård är nöjd över segern.

– Killarna gjorde en riktigt bra laginsats och förtjänar beröm, säger han.

Med två omgångar kvar att spela har Grebbestad fyra poäng upp till Kristianstad på kvalplatsen. Kommande lördag tar GIF emot Utsikten.

– Så länge chansen finns så kommer vi att göra allt vi kan för att ta den, avslutar Matti Demegård.

Matchfakta

Division 1 södra

Grebbestad–Mjällby 3–2 (1–2)

Målen: 0–1 (33) Bubacarr Jobe, 0–2 (39) David Löfquist, 1–2 (40) Hampus Furublad (straff), 2–2 (64) Hampus Furublad (straff), 3–2 (78) Hampus Furublad.

Så spelade GIF: Jonathan Hårenberg - Mathias Hegeland (61), Tobias Carlsson, Jimmie Larsson, Viktor Adebahr - Granit Berisha, Hampus Furublad, Markus Svensson, Christoffer Söderlund (86) - Anton Henriksson - Oskar Lindberg (61)

Ersättare: Anders Tjernberg (mv), Jonas Henriksson (61), Kristijan Nikolla (61), David Edvardsson (86), Felix Norén, Felix Kristoffersson, Victor Edvardsson.