Grebbestad visar fortsatt fin form

Ett mål borta mot Skoftebyn räckte för att Grebbestads IF skulle plocka ännu en seger i division 2. – Alltid lika skönt med tre poäng, säger Matti Demegård.

ANNONS
|

Det var efter drygt tre minuter i den andra halvleken som Anton Henriksson klev fram och satte dit 1–0 för hans Grebbestad på sin egen retur. Ett mål som bar det rödsvarta gänget till ännu en seger.

– Jag tycker att den första halvleken är helt okej, vårt fina försvarsspel ger oss många omställningsmöjligheter som vi inte riktigt utnyttjar tyvärr. Men vi är bättre än dem, och som sagt en helt okej halvlek, säger tränaren Matti Demegård.

Han fortsätter:

– Den andra halvleken inte riktigt lika bra. Även där fina möjligheter för omställningar, men vi förvaltar det ännu sämre. Sedan är Skoftebyn tunga, och när de lyfter in bollarna på sina nickstarka spelare är de farliga.

ANNONS

Ja, Skoftebyn tryckte på rejält mot slutminuterna, och då handlade det mesta i Grebbestad om att försvara sina tre poäng.

– Det var lite nervöst, det är bara att erkänna. Men samtidigt är det lika skönt när slutsignalen går.

Tycker du att resultatet speglar matchen?

– Jag tycker nog att vi förtjänar segern sett till vår första halvlek. Andra är inte riktigt lika bra, men ser man till klara målchanser skapar de inte speciellt mycket. De skapar situationer som blir nästan-lägen. Sedan skapar inte vi heller riktigt klara målchanser av kvalité, och det beror helt enkelt på att vi inte är tillräckligt vassa att förvalta våra omställningsmöjligheter.

Ny trepoängare blev det, och laget ligger fortsatt i tvåa i serien, men på samma poäng som ettan Karlstad BK. Varför går det så bra, egentligen?

– Jag tycker att vi har en jäkla vilja och moral. Det är nummer ett, och det är väldigt avgörande att vi har den viljan att göra jobbet för varandra. Sedan tycker jag att vi har kvalitéer i vårt anfallsspel, med många duktiga passningsspelare. Vi har en vilja att följa principen i försvarsspelet, och även när ibland motståndare gör sådant man inte är förberedd på visar vi en såpass stor förståelse för att lösa det ändå.

ANNONS

Nästa match för Grebbestad är på fredag mot Stenungsunds IF hemma på Siljevi.

Matchfakta

Division 2 norra Götaland

Skoftebyns IF–Grebbestads IF 0–1 (0–0)

Målet: 0–1 Anton Henriksson (48)

ANNONS