Steget efter. Markus Svensson och hans Grebbestad räckte inte till mot Joakim Berggrens IFK Uddevalla.
Steget efter. Markus Svensson och hans Grebbestad räckte inte till mot Joakim Berggrens IFK Uddevalla.

Grebbestads segerrad slutade med stora förluster

Efter nio raka vinster tog det stopp för Grebbestad. Ordentligt. 0–6 mot Karlstad för en vecka sedan följdes upp med 0–4 mot IFK Uddevalla på måndagskvällen.

ANNONS
|

Grebbestad behövde vinna för att ha chansen till den där kvalplatsen till division 1. Då var IFK Uddevallas tidiga ledningsmål inget som underlättade de chanserna.

När även 2–0 kom strax före paus fick GIF-tränaren Mattias Pettersson-Pohl tänka om.

– De får matchen dit de vill med ett tidigt ledningsmål och kan spela på det. Vi är tvungna att flytta upp och 2–0 eller 4–0 spelar ingen roll. Vi ville komma upp högre och närmare IFK, jag tycker att vi lyckades till en början i andra halvlek, säger Pettersson-Pohl.

– Vi försökte ändra om och få fart på det framåt. Det såg bra ut en kvart, sedan tappar vi energin helt, tyckte lagkaptenen Markus Svensson.

ANNONS

När det sammanlagda resultatet – 0–10 – på de två senaste matcherna kom på tal så hade varken kaptenen eller tränaren något klart svar att erbjuda.

– Vi får fundera på det här till i morgon när vi har träning. Sedan ladda för Örebro Syrianska på lördag, menade Pettersson-Pohl.

– Det är aldrig kul men i dag satsar vi fullt framåt och då blir det lätt några i baken, sa Svensson.

I slutändan var det en klar seger för IFK Uddevalla, även om siffrorna blev något större än vad matchen gav sken av. Besvikelsen var såklart stor.

– De är bra och gör oss dåliga i dag. Vi har inte så mycket mer att ge känns det som och ag vet inte vad det beror på, resonerade Svensson vidare.

Var det något ni kunde ha gjort annorlunda?

– Hållit nollan och gjort fyra mål framåt, svarar Pettersson-Pohl med ett krystat leende. Vi hade en plan som vi tänkte spela efter och i den ingick det inte att de skulle göra ett tidigt mål. Men IFK gör det bra.

Grebbestadstränaren tror också att de lagen som ligger i toppen blir kvar där säsongen ut.

– Skövde tar det och IFK tar kvalplatsen, säger han.

ANNONS

Markus Svensson kan trots de två förlusterna blicka tillbaka på en stark period från i somras då laget tog nio raka segrar i seriespelet.

– Vi har gjort en stark återhämtning efter en dålig vår och får vara ganska nöjda ändå, att vi var med och slogs om en kvalplats. Tåget gick i dag och det är ganska tungt nu.

ANNONS