Glad för framgången. Bert Karlsson är ett stort fan, och även sponsor, till Grebbestads IF.
Glad för framgången. Bert Karlsson är ett stort fan, och även sponsor, till Grebbestads IF.

Grebbestadssponsorn Bert Karlsson överlycklig

I söndags tog Grebbestads IF klivet upp till division 1. En som jublade var sponsorn och GIF-fanet Bert Karlsson. "Jag går på så många matcher jag kan."

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

En av Grebbestads IF:s sponsorer är Bert Karlsson, som sedan många år tillbaka har ett fritidshus i Grebbestad. Han är överlycklig över seriesegern förra helgen och uppflyttningen till division ett.

– Det är helt fantastiskt, de har gjort det oerhört bra. Jag tycker att det är en av de största prestationerna som gjorts i svensk fotboll med tanke på hur litet Grebbestad är, det är väl Mjällby i Blekinge som kommer närmast.

LÄS OCKSÅ:Föreningen är förberedd för uppflyttning

– Det ska ju egentligen inte vara möjligt att en så liten klubb tar sig så högt upp i seriesystemet. Och att besegra större städer som Karlstad, Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla, det är jäkligt starkt tycker jag.

ANNONS

Hur följde du den avgörande matchen i söndags?

– Jag hade kontakt med Anders Eklund (ordförande i Grebbestads IF) under matchen. Och så höll jag lite koll på hur det gick mellan Gauthiod och Trollhättan samtidigt, det var ju spännande ända fram tills domaren blåste.

Kopplingen till Grebbestad går långt tillbaka i tiden för Bert Karlsson.

– Min morfars far ligger begravd här i Grebbestad. Hans son, min morfar då, hette Harry Hellberg och spelade i Grebbestad innan han gick till IFK Göteborg, han gjorde matcher i landslaget också.

LÄS OCKSÅ:"Betyder mycket för samhället"

1972 köpte Bert Karlsson sex tomter i Grebbestad, behöll fyra själv och byggde fritidshus. Han och hustrun Britt-Marie bor i Grebbestad några månader varje år.

Han tror att en del av hemligheten bakom GIF:s framgångar är det hemvävda laget.

– Grunden i laget är ju från Grebbestad och trakterna runtomkring, sen har de kryddat med några spelare utifrån. Jag tror att den lagkänslan de har fått genom den lokala framtoningen är en stor styrka. Sedan tror jag att Matti Demegård som har varit tränare på hög nivå tidigare har betytt väldigt mycket för dem, den rutinen är jätteviktig när det är sådana här avgörande matcher.

ANNONS

LÄS OCKSÅ:Klurigt läge med kontrakten

Går du på några GIF-matcher?

– Det är klart jag gör, käre du. När jag är i Grebbestad och det spelas match på Siljevi, då brukar jag alltid försöka gå. Likadant om de spelar bortamatch och jag är i närheten. Jag följer laget så mycket jag kan och hinner.

Kan det bli aktuellt för dig att gå in med mer pengar i klubben nu när de går upp?

– Jag vet inte riktigt hur mycket jag ligger ute med där, jag sponsrar ju samtidigt Skövde i handbollen. Men det kan nog bli aktuellt med lite mer pengar till Grebbestad. Det lär ju bli tuffare för dem nu när de ska spela i division 1, det kommer att behövas resurser.

– Jag ser fram emot nästa säsong. Jag kommer säkert att gå på fler matcher, det ska bli kul.

ANNONS