Guldläge för Blomqvist och Göteborg

En Göteborgsseger över Rosengård ger spel i Champions league. Med lite tur kan den också ge ett SM-guld.
– Det blir dramatik, säger Rebecka Blomqvist inför seriefinalen som avslutar säsongen.

ANNONS

I måndags spelades en riktig stormatch i svensk fotboll. Damallsvenskans etta Piteå kunde säkra SM-guldet men Rosengård vann på Malmö IP och tog därmed kommandot i jakten på Kronprinsessan Victorias pokal. Samtidigt gav det Kopparbergs/Göteborg FC en fortsatt chans att blanda sig i titelracet.

På lördag väntar därför nästa stormatch. Göteborg tar emot Rosengård på Ullevi där båda lagen tillsammans med Piteå fortfarande kan vinna guldet.

Rafflande? Definitivt. Spännande? Onekligen.

Mittag och Seger mot Blomqvist

När lagen marscherar in till avspark vid halv fyra så står pokalen där vid sidan. Världsstjärnor som bortalagets Caroline Seger och Anja Mittag möter Göteborg där Uddevallabördiga Rebecka Blomqvist är bästa målskytt.

ANNONS

– EM-finalen (med U19-landslaget 2015) är nog den största matchen jag spelat men på seniornivå är det den här, berättar Blomqvist som ständigt blir påmind om seriefinalen.

Familjen, vännerna, lagkamraterna och göteborgarna har matchen på näthinnan. IFK Göteborg flyttade sin lördagsmatch mot Sundsvall till fredag kväll för att undvika en krock.

– Jag tänker en del på den och drömmer om den, men på en bra nivå. Det är alla möjliga bilder där vi gör mål, de gör mål och vi gör mål igen. Det blir dramatik och jag hoppas på en bra match.

"Svårt att inte bli motiverad"

Vinner Göteborg så blir det spel i Champions league nästa säsong. Om Piteå samtidigt tappar poäng så får de lyfta Kronprinsessan Victorias pokal för första gången någonsin. Det på hemmaplan där matchens dignitet och fri entréavgift väntas locka storpublik.

– Vi har gett oss själva chansen och det är inte svårt att bli motiverad. Inför säsongen vågade vi inte tro på att vi kunde komma så högt och en andraplats är också bra, säger Rebecka Blomqvist som laddar inför matchen precis som vanligt.

Rosengård och Göteborg möttes i premiären i våras. Det blev 1–1 i Malmö.

– De hade en hel del boll då men vi har kommit längre nu och ska äga mer boll. Vi är ett passningsskickligt lag med ett tajt försvar och jag tror på en jämn match. De har Anja Mittag som alltid är farlig och har gjort 17 mål i år. De har många som är bra, säger Blomqvist.

ANNONS

Fakta: Sista omgången i Damallsvenskan.

Alla matcher spelas lördag 15.30.

Piteå IF DFF–Växjö DFF

Linköpings FC–Kristianstads DFF

Göteborg FC–FC Rosengård

Limhamn Bunkeflo–Djurgården

Hammarby–Vittsjö GIK

Eskilstuna United–IFK Kalmar

Här hittar du aktuell tabell och alla resultat.