Gustav Henrikssons succé – målskytt i U21-landslaget

Det blev två matcher från start när Gustav Henriksson för första gången fick chansen i U21-landslaget. Dessutom blev Grebbestadssonen målskytt mot Italien.

ANNONS
|

I lördags debuterade Gustav Henriksson i U21-landslaget. Det blev 90 minuter som mittback när Sverige förlorade mot Island i EM-kvalet.

På tisdagskvällen fick Elfsborgsmittbacken chansen på nytt när Roland Nilssons landslag mötte Italien på Guldfågeln arena i Kalmar.

Det blev succé.

Sverige vann med 3–0 och det sista målet prickades in av 22-åringen från Grebbestad.

– Vi gör en fruktansvärt bra match och förtjänar tre poäng, säger mittbacken och målskytten Gustav Henriksson till C More.

Efter 0–1-förlusten mot Island i fredags såg Sveriges chanser att kvalificera sig för U21-EM i princip ut att vara över. Men mot Italien, tvåa i kvalgruppen, kom på tisdagskvällen en chockartad vinst med hela 3–0.

ANNONS

– Vi försvarar oss som vi ska göra. De kommer inte till mycket lägen alls, säger mittbacken Gustav Henriksson till C More.

Innan Henrikssons mål i början av andra halvlek, hade IFK Norrköpings-talangen Pontus Almqvist gjort de två första målen efter förödande snabba omställningar.

– Vi vet hur bra vi är. Vi gör ingen bra match mot Island, den ska vi vinna egentligen. Vi möter Italien som är ett riktigt bra lag. Det är inte många lag som vinner mot Italien med 3–0, säger Henriksson.

Sverige har nu fyra poäng upp till Italien på andraplats.

– Vi har fortfarande chansen och den ska vi ta, säger Henriksson.

Det återstår fyra matcher för Sverige att spela i kvalet.

LÄS MER:Gustav från Grebbestad åter i blågult – sex år efter senaste landskampen

U21 EM-kval, grupp 1

Sverige–Italien 3–0 (2–0)

1–0 Pontus Almqvist (12), 2–0 Pontus Almqvist (29), 3–0 Gustav Henriksson (51).

ANNONS