Här är Tobias Hyséns nya uppdrag i Ljungskile SK

Ljungskile SK:s senast drag? Blåvitt-ikonen och den tidigare landslagsspelaren Tobias Hysén. På torsdag förmiddag är det han som håller i träningen på Skarsjövallen.

ANNONS
|

Tobias Hysén har gjort 110 mål på drygt 300 tävlingsmatcher för IFK Göteborg.

Han om någon vet var nätet sitter. En kunskap som spelarna i LSK:s herrlag kommer att få ta del av under torsdagsförmiddagen när 39-åringen har ansvaret för lagets individuella träningspass på Skarsjövallen.

– Vi har många unga spelare som behöver träna mycket och kan de bli några procent bättre så kommer även laget att få stor nytta av det, säger Erik Lund, huvudtränare i Ljungskile.

”Verkligen jätteduktig”

Tobias Hysén kommer att ha fokus på de offensiva delarna i spelet.

– Exempelvis att en forward övar extra på avslut eller löpningar i straffområdet. Då finns ingen bättre än Tobias i närheten av vårt område. Han är verkligen jätteduktig på att lära ut de tekniska detaljerna när det handlar om skott och inlägg.

ANNONS

Erik Lund och Tobias Hysén var lagkamrater i IFK Göteborg mellan 2008–2014 och känner varandra väl.

– Det här upplägget känns jättebra och han kommer att ansvara för ett pass varje vecka fram till och med sommaruppehållet.

Eftersom träningarna är på dagtid kommer inte alla spelare i LSK:s trupp att kunna vara med.

– Men förhoppningsvis kan vissa av spelarna anpassa sitt jobb för att vara med. Tobias kan fotboll på alla sätt, så det kommer att bli lärorikt för alla som har möjligheten att vara med.

ANNONS