Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/10

Här ska IFK Uddevallas öde avgöras

Cyperns största inomhusarena väntar på IFK Uddevalla futsal. Men publiken kommer troligen inte att skrämma dem.

Någon mil söder om Cyperns huvudstad Nicosia ligger Tassos Papadopoulos Eleftheria stadium. På utsidan må det vara en sliten betongkoloss men på insidan är det en mäktigare syn med fyra branta läktare som sammanlagt rymmer närmare 7 000 personer.

Det är här IFK Uddevalla futsal skriver nästa kapitel i klubbens korta historia.

Onsdagens öppningsmatch i Champions leagues Main round startar klockan 17.00 (16.00 svensk tid). Två och en halv timme senare kliver värdklubben Apoel in i hallen och det smäller naturligtvis högre för hemmasupportrarna. Fast egentligen smäller det inte alls.

Arrangörerna väntar sig inte några köer vid biljettluckorna.

– Det kommer kanske ett par hundra personer, säger Yiannos Kounnas, turneringsledare för veckans matcher.

Ett ID-kort för supportrar

En av anledningarna till det svala intresset är ett nytt system som ett övergripande förbund för alla lagsporter nyss verkställt. Alla som vill se en match, oavsett sport, måste ha ett "fankort" för att få komma in på arenorna. En slags ID-handling för att hålla koll på supportrarna.

Det har lett till att många fans slutat att gå.

Systemet ska dock inte påverka utländska supportrar. För dem räcker det med pass eller legitimation för att få köpa en biljett.

– Sedan är fotbollen och basketen större, berättar pressansvarige Mikaelo Papadakis och lägger till att Apoel haft över 1 000 personer på läktarna när de mött lokalkonkurrenterna Omonia i ett Nicosiaderby.

Drömmar om Eurovision?

Apoel är en jätteförening med fler än tio olika idrottssektioner. Futsallaget spelar vanligtvis sina hemmamatcher i Lefkotheo, en något mindre inomhusarena, några hundra meter från veckans hemmaplan.

Eleftheria stadium byggdes 1993 och har en gång (2000) varit värd för Miss Universe-tävlingen.

– Det är den största inomhusarenan i landet och här kommer Eurovision song contest att gå om vi vinner den någon gång, säger Mikaelo Papadakis.

Eleni Foureira tävlade för Cypern 2018 och blev tvåa efter israeliska Netta Barzilai.