Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Matti Demegård (arkivbild)

Hårt jobb och noggrannhet är nyckeln

Grebbestads IF har hittills stått för en mycket stark säsong, och under måndagskvällen har de chans att dryga ut sin serie­ledning till fem poäng. Men ­resultaten har inte kommit av sig självt, utan det ligger mycket hårt jobb bakom.

Det är två matcher kvar till sommaruppehåll för Grebbestads del. Först väntar Gauthiod på bortaplan under måndagskvällen, innan Vänersborgs FK får runda av den fina vårsäsongen.

För nog är det en fin vårsäsong. På tolv matcher har laget med sina nio segrar och två oavgjorda spelat ihop 29 poäng. Två fler än andraplacerade Karlstad BK, men med en match mindre spelad. Tre poäng mot Gauthiod, och serieledningen är utdrygad till fem poäng.

– Det är klart att det känns bra, men man ska inte stirra sig blind på det. Vi åker dit för att göra en bra prestation som ska leda till ett bra resultat, oavsett vad de andra gör. Sedan i den här omgången gick kanske resultaten vår väg, men nästa gång gör de inte det. I slutändan är det efter 26 omgångar det avgörs, och vi måste se varje enskild match som ett projekt, säger tränaren Matti Demegård.

Demegård ersatte inför säsongen Mattias Pettersson-Pohl som tränare för Grebbestad. Ett tränarbyte som hittills verkar ha varit ett lyckat drag.

– Jag hoppas att jag fått spelarna att utvecklas i både det kollektiva och individuella försvarsspelet och fått in en tanke bakom att följa våra principer.

Formkurvan har pekat spikrakt uppåt, borträknat förlusten mot tabelljumbon Lerum, men poängen kommer inte av sig själva. Vad är det som gjort Grebbestad så starka?

– Först och främst vårt försvarsspel. Vi har bara släppt in ett mål, och där spelarna har varit lojala mot våra försvarsprinciper. Det finns en jäkla vilja och moral att lägga ned jobbet. I anfallsspelet har vi stundtals lyckats prestera att bra passningsspel. Vi har skickliga spelare, men sedan finns det också en del saker att slipa på.

Snart halvägs in i seriespelet, och efter sommarvilan gäller det att återigen lägga ned det hårda jobbet för att fortsätta nå resultat.

– Jag tror att det är jätteviktigt att man inte glömmer vad det är som gjort att vi är där vi är. Det arbetet, disciplinen och moralen en nyckel för att fortsatt vara starka.

Vad är Grebbestads största styrka?

– Jag tror inte vi har en enskild styrka, vi har flera. Men en styrka som man behöver för att lyckas är att ha tilltro till varandra, att alla drar åt samma håll. Man kan prata om det ena och det andra, men om inte alla vill göra det tillsammans är det ingen idé. Det är en förutsättning för att lyckas, och det tycker jag att vi har.