Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Nytillskott. Robert Lipovac är redo för tisdagens match mot Norrby.

Han återförenas med vännerna i Oddevold

I Häcken-tröjan nådde han flera framgångar tillsammans med vännerna Mark Fezarit och Daniel Krezic. Nu är Robert Lipovac redo för en ny utmaning i Oddevold – tillsammans med de förra lagkamraterna.

Robert Lipovac, 19, har under sina senaste ungdomsår spelat i den populära ungdomsakademin hos BK Häcken. Hela vägen upp till U19-laget har anfallaren varit en av de mer tongivande spelarna. Trots det erbjöds han inget A-lagskontrakt, och karriären gick inför säsongen vidare till Gunnilse IS i division 2.

Drygt ett halvår senare har han nu klivit upp en division i seriesystemet, och skrivit på för IK Oddevold.

– Det känns riktigt bra. Det är spännande med en ny miljö som man kan utvecklas i, säger Lipovac.

Kontraktet med Gunnilse skrevs bara på ett halvår, och när kontraktet under sommaren gick ut var Oddevold snabba med att ta kontakt.

– Ja, jag hade ju bara ett halvårskontrakt med Gunnilse, och då hörde Johan (Ederwall, sportchef IKO) av sig. Det var ju självklart intressant, och därför fick det bli Oddevold.

Under sina tre år i Häcken stod anfallaren för mäktiga 84 mål på 73 matcher. Under våren i Gunnilse har han stått för fem baljor, vilket han hoppas förbättras under hösten med Oddevold.

– Det är ju självklart mål jag vill bidra med. Det gick sisådär med målskyttet i Gunnilse, vilket jag nu hoppas få igång här i min nya klubb. Jag vill göra mål så vi vinner matcher.

I Oddevold förenas han med två mycket goda vänner. Under åren i Häcken har han nämligen kamperat ihop med både Mark Fezarit och Daniel Krezic. De båda anlände till Oddevold inför årets säsong, och Lipovac ser fram emot att spela ihop igen.

– Det är rent ut sagt skitskoj att vi ska spela tillsammans igen, säger han och fortsätter:

– Vi känner varandra jättebra. Vi har haft tre år tillsammans, och man kan ju minst sagt säga att Krezic haft några assister till mig. Vi vet hur den andra spelar, så det ska bara bli jätteroligt.

Under tisdagskvällen väntar höstsäsongens allra första match för Oddevolds del. Laget reser till Borås och Borås Arena för match mot Norrby. Samma Norrby som de i vårens sista match förlorade mot hemma på Rimnersvallen med 2–1. Assisterande tränaren Jimmy Karlsson spår en tuff kamp.

– Det är en svår match. De har gått jättebra i serien, och till den här matchen har de både tillskott i nyförvärv, men även nyckelspelare tillbaka från skada. Men om man ska kolla statistiken är vi bättre borta än hemma, så det ska bli en rolig match.

På frågan om statusen på Lipovac inför dagens match svarar Karlsson att anfallaren sett riktigt vass ut på träningarna, och att chansen till speltid naturligtvis finns.