Povel Fridefors arbetade senast för IFK Trollhättan där han hade rollen som föreningsadministratör.
Povel Fridefors arbetade senast för IFK Trollhättan där han hade rollen som föreningsadministratör. Bild: Ljungskile SK

Han blir ny klubbchef i Ljungskile

Ljungskile förstärker även utanför fotbollsplanen. Under måndagskvällen – på föreningens årsmöte – presenterade klubben sin nya klubbchef.

ANNONS
|

Povel Fridefors är ny klubbchef i Ljungskile SK. Han kommer senast från IFK Trollhättan där han haft rollen som föreningsadministratör under de fyra senaste åren.

– Det känns fantastiskt. LSK är min moderklubb. Därför är det mycket känslor inblandat. Jag blev väldigt hedrad när Erland Holmdahl (ordförande) ringde och berättade att de ville satsa på mig som klubbchef, säger Povel Fridefors.

LÄS MER:Rätt inställning ett måste

Uppväxt i samhället

LSK:s nya boss är uppvuxen i Ljungskile. Han spelade i föreningen som ungdomsspelare och 2007–2009 var han assisterande tränare i Ljungskiles juniorlag. Han har dessutom suttit i styrelsen för supporterklubben.

– LSK har fostrat mig både som spelare och människa där mycket utgår från den klassiska LSK-andan: att man aldrig ger sig.

ANNONS

Povel Fridefors börjar sin heltidstjänst hos LSK den 15 januari 2019.

– Mitt huvudsyfte är att hålla ordning och reda i klubben. Jag ska inte vara riktad mot något speciellt lag. Bland annat kommer jag att arbeta med administration, organisation, marknadsföring och kommunikation.

"Känns otroligt bra"

LSK är glada över sin nya värvning.

– Det känns väldigt bra att Povel (Fridefors) är uppväxt i Ljungskile och har följt föreningen på nära håll. Att han nu blir vår nya klubbchef känns otroligt bra, säger Erland Holmdahl som under måndagens årsmöte fick fortsatt förtroende som ordförande i LSK.

Ljungskile har inte haft någon klubbchef sedan Hannes Stiller slutade den 1 oktober 2017.

ANNONS