Jämnt derby. FC Trollhättan och Oddevold spelade 1–1 på Edsborg på måndagen.
Jämnt derby. FC Trollhättan och Oddevold spelade 1–1 på Edsborg på måndagen.

Han gjorde drömmål i återkomsten

Viktor Mollapolcis återkomst på Edsborg slutade med drömmål. Men det täckte inte till seger. Oddevold nådde 1–1 borta mot FC Trollhättan och fick kryss för tredje matchen i rad.

ANNONS
|

När Oddevold och FC Trollhättan (1–2) möttes på Rimnersvallen i våras rivstartade det med ett gult kort och ett mål.

I måndagens returmöte på Edsborg hände det ingenting – i en kvart. Frånsett några hörnor var det väldigt händelsefattigt. Men när matchens första målfarlighet kom så var den glödhet. Josef Daoud avslutade från nära håll på nick och tvingade Oddevoldmålvakten Andreas Samuelsson att sträcka ut och göra en riktigt bra räddning. Carl Lext fick en chans på returen – men den täcktes bort av Oddevold.

Det var början på en stark FCT-period där det kunde ha resulterat i ett hemmamål. Men mitt i FCT:s press skapade Oddevold ett friläge genom Tobias Mikaelsson som var någon halvmeter från att placera den vid bortre stolpe. Knappt tio minuter senare kom målet. Viktor Mollapolci, i samarbete med Fabrice Tapé, slog till från 30 meters håll med en drömträff som letade sig upp i krysset.

ANNONS

– Jag siktade där och när jag såg bollbanan förstod jag att den skulle sitta där, berättar han.

Mollapolci var ett ständigt orosmoln för sina gamla klubbkompisar. Den rörlige anfallaren var Oddevolds främste spelare.

– Man taggar alltid till lite extra när det är derby. Men det kändes bra.

Men 24-åringen fick inte bli matchhjälte. Efter en dryg timmes spel kvitterade Fredrik Sundström på ett inkast där Tommie Veljovic stod för framspelningen på en skarvnick.

Efter kvitteringen fanns det heta chanser åt båda håll. Emil Niklasson var närmast att hitta rätt för Oddevold med ett stolpskott och Daoud var nära med en nick på ett vänsterinlägg från Robert Bagger.

– Det är precis som derby ska vara. Mer kamp än skönspel, säger Molapolci och fortsätter:

– Det är två lag som förlorar. Båda lagen hade behövt en seger i kväll, men det är ett rättvist resultat,.

Inför lördagens hemmamatch mot Kristianstad skiljer det nu åtta poäng till tabelltvåan Norrby som ligger på kvalplats. Men Viktor Mollapolci räknar inte helt bort Oddevold från toppstriden.

– Allting kan hända i den här serien. Landskrona föll ju mot Höllviken i helgen, påpekar han.

Matchfakta

FC Trollhättan–IK Oddevold 1-1 (0-1)

Målen: 0–1 Viktor Mollapolci (37), 1–1 Fredrik Sundström (61)

Startelvan, Oddevold: Andreas Samuelsson – Mark Fezarit, Daniel Stanisic, Alen Kasumovic, Robin Jansson – Daniel Krezic (67), Fabrice Tapé, Markus Haglind Sangré, Daniel Wilhelmssom - Viktor Mollapolci, Tobias Mikaelsson (77).

Avbytare: Johan Patriksson (67), Emil Niklasson (77).

Varning, Oddevold: Alen Kasumovic.

Domare: Joakim Östling, Göteborg.

Publik: 1 014

ANNONS