Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/30

Hattrick i IFK Uddevalla futsals seriepremiär

Lite nervöst i perioder – men i slutet var det inget snack. Premiären slutade med en stabil seger för IFK Uddevalla futsal.

Det var dukat till fest i Agnebergshallen. IFK Uddevalla futsal bjöd in och stans invånare dök upp. Kanske var det därför laget uppträdde nervöst och darrigt i inledningen.

Efter dryga tre minuter var det bortalaget som utnyttjade slarv i försvaret och tog ledningen genom Irfan Delimedjac. IFK fortsatte att föra matchen och skapade chanser. Länge såg det sock ut som om målställnigen skulle stoppa IFK. Både Abass Hussein och Fredrik Söderqvist prickade stolpen.

Kvitteringen kom i alla fall och det var efter en något misslyckad frisparksvariant som Abass Hussein till slut lade upp bollen för sig själv upp och satte bollen i det bortre krysset.

1–1 i pausen var inte IFK-ledningen nöjda med.

– Vi lade för mycket fokus på deras anfallsspel i stället för att lägga fokus på vårat försvarsspel. Vi var nervösa helt enkelt, säger IFK-tränaren Mikael Alfredsson.

Efter vilan bytte han in Angelo Vega som spelade en avgörande roll.

– Vi får vara lite försiktiga med honom och hans knäskada. Men det äe synd arr inte spela honom alls för han har ett lugn med bollen och en fruktansvärt fin fot, det ser man på passet till Abass. Det kan man kalla klass.

Han syftar på diagonalpassningen till 2–1. En framrusande Abass Hussein satte viktiga 2–1. Strax efteråt väggspelade Fredrik Söderqvist effektivt med Vega och tryckte in trean.

När sedan Abass Hussein fullbordade sitt hattrick minuten efteråt kändes matchen avgjord.

Men Borås satte allt framåt och kunde skapa spänning en stund. 4–2 följdes av några ängsliga minuter innan matchen definitivt avgjordes.

5–2 genom en läcker chipp av Granit Berisha.

6–2 med ett nästan lika fint avslut av Petrit Zhubi.

Avgjort. Definitivt.

Av bara farten gjorde Zhubi också 7–2 sedan Borås tagit ut målvakten. De 517 i publiken kunde jubla åt premiärsegern.

– Borås gör en bra match. Det är en rättvis seger men lite stora siffror, tyckte Alfredsson som kunde glädja sig år Abass Husseins fina insats och tre mål.

– Han betyder väldigt mycket. Han har spelglädje och vågar utmana. Han skjuter och gör det lilla extra.

Att spela inför en stor publik som Agnebergshallen hade under onsdagen tycker han inte är något speciellt.

– Vi är lite vana vid det, de han varit där sedan första säsongen. Men det känns gött att Uddevalla stöttar oss, säger Abass Hussein som fick en extra knuff i ryggen av stödet.

– Det känns mycket roligare att sätta bollarna när alla ställer sig upp och applåderar, det höjer självförtroendet.