Henrik Fridolvsson.
Henrik Fridolvsson.

Henrik Fridolvsson klar för Vänersborgs FK

Henrik Fridolvsson var högaktuell för uppdraget som ny tränare i Vänersborgs FK. Och nu vet vi att det blir så. "VFK är en klubb som är på gång", säger tränaren.

ANNONS
|

Ljungskile SK:s akademichef har fått ett nytt jobb. Tidigare i veckan rapporterade vi att 29-årige Henrik Fridolvsson var aktuell för Vänersborgs FK, något som bekräftades under torsdagen. På kvällen träffade Fridolvsson sin spelartrupp för första gången, och han konstaterar att:

– Jag känner att jag har ganska bra koll, jag har en hyfsad bild av de flesta.

Flera av dem tränade han redan under sin tid (fem år) som juniortränare i FC Trollhättan, och har stött på ytterligare ett par som fotbollsansvarig för Lyrfågelskolans FCT-akademi.

Nu blir VFK hans första tränaruppdrag där han blir huvudansvarig för ett A-lag, och han vet vad han vill:

ANNONS

– Vi ska träna hårt, och vi ska träna bra. Klubben har gjort en imponerande resa så här långt, och jag hoppas givetvis att vi ska kunna ta ett steg till.

Kontraktet mellan VFK och Fridolvsson sträcker sig över tre år och sin första träning kallar tränaren till den 17 november.

Fridolvssons företrädare, Raimo Käkelä, var sex år vid rodret och under den tiden avancerade Vänersborgs FK från division 5 till division 2. I år slutade laget på tionde plats i division 2 Norra Götaland.

Läs mer:Fridolvsson kan få nytt tränaruppdrag

ANNONS