Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Triss i talanger. Ida Vestman, Julia Bie Karlsson och Yrsa Sjöstrand ska åka till Örebro för att träna med några av Sveriges största talanger i deras ålder. Bild: Erik Weiefors
Triss i talanger. Ida Vestman, Julia Bie Karlsson och Yrsa Sjöstrand ska åka till Örebro för att träna med några av Sveriges största talanger i deras ålder. Bild: Erik Weiefors

Herrestadstalanger tränar för Pia Sundhage

Inte riktigt ett landslagsläger – men steget under. Tre talanger från Herrestads AIF får chansen i fotbollförbundets nästa regionläger där bland andra Pia Sundhage är ledare.

Svenska fotbollförbundet har till i år infört en nyhet gällande läger för landets unga talanger. Som ett komplement till samlingarna med matcher och träningar för varje landslag i respektive årskull finns nu också regionlägret.

De finns till för att öka bredden strax under landslagen.

– Det innebär att fler spelare får möjlighet att delta i kvalitativa läger. Det är en morot för dem att testa på nästa nivå, berättar Stratos Kenstanlis, spelarutvecklare i Bohusläns fotbollförbund.

Andra lägret för Ida Vestman

Mellan 22 och 25 oktober åker 44 spelare födda 2001-2002 till Örebro för att vara med på regionlägret där. Tre av dem kommer från Herrestads AIF.

Ida Vestman var med på det allra första regionlägret i våras. Nu får hon lagkamraterna Julia Bie Karlsson och Yrsa Sjöstrand med sig.

– Jag tror att de klarar sig bra själva men nu slipper jag resa ensam, det är skönt, säger 16-åriga Ida Vestman som minns ett högt tempo under ett roligt läger i våras.

– Det känns väldigt kul och spännande. Det kommer att bli lärorikt med nya övningar och jag hoppas att jag utvecklas, säger Julia Bie Karlsson.

Känner mer press

Grundtanken med lägret är att det ska gå till på samma sätt som när landslagen samlas. Bland ledarna som ska träna Haif-talangerna finns flera kända namn. Lisa Dahlqvist, systrarna Marie och Kristin Hammarström har tillsammans över 200 landskamper för Sverige. Dessutom kommer Pia Sundhage, och hon behöver ingen närmare presentation för fotbollspubliken.

– Vi vet att de kan sin grej. Jag har varit målvakt ganska länge och tyckte att Kristin Hammarström var väldigt duktig när hon spelade, roligt att hon ska vara med, säger målvakten Yrsa Sjöstrand som blev chockad när mejlet med kallelsen dök upp i telefonen.

– Det blir nervöst men jag är taggad och åker dit för att göra mitt bästa. Jag kommer känna mer press för att det är många bra spelare på lägret och då vill jag prestera. Det är väldigt skönt att de andra (Herrestadsspelarna) är med, det är en trygghet att känna några.

Lägret innehåller minst en träning per dag där spelarna får chansen att imponera på Pia Sundhage som numer är förbundskapten för ett av Sveriges ungdomslandslag.