Förra säsongen spelade Nanna Jansson för IFK Göteborg. Då var hon med att slå ut IFK Uddevalla i SM-kvartsfinalen. Snart kan hon ha Agnebergshallen som hemmaplan.
Förra säsongen spelade Nanna Jansson för IFK Göteborg. Då var hon med att slå ut IFK Uddevalla i SM-kvartsfinalen. Snart kan hon ha Agnebergshallen som hemmaplan. Bild: Christian Örnberg

Historisk spelare högaktuell för IFK Uddevalla

Hon är Sveriges första kvinnliga utlandsproffs i futsal. Nu är landslagsspelaren på väg till IFK Uddevalla.
– Klubben är ett väldigt bra alternativ för mig, säger Nanna Jansson.

ANNONS
|

I oktober blev Nanna Jansson Sveriges första kvinnliga utlandsproffs i futsal. I drygt två månader spelade hon för italienska Olimpus Roma från Rom.

Men 25-åringen har redan valt att flytta hem till Sverige och hemstaden Borås. I tisdags var hon och tränade med IFK Uddevalla, vilket Futsalmagasinet var först med att berätta.

– Jag gillar att gå på magkänsla och den säger att IFK Uddevalla är det bästa alternativet just nu, säger Nanna Jansson till Bohusläningen.

Tjatade till sig lönen

I söndags kom hon hem till Sverige efter tiden som utlandsproffs i den italienska högstaligan.

– Tiden i Italien var en bra erfarenhet och jag lärde mig mycket på kort tid. Där är futsalen på en mycket högre nivå än i Sverige, säger Nanna Jansson.

ANNONS

Hon hade möjlighet att stanna som utlandsproffs, men valde att flyga hem igen.

– I Italien fick jag tjata för att få min lön och kunde inte fokusera på futsalen till hundra procent. Proffslivet passade inte mig. Före träningarna hade jag inte så mycket att göra och i slutändan blev det lite långtråkigt.

"Bra känsla"

Inom en snar framtid kan Nanna Jansson byta futsal i Rom mot spel i Agnebergshallen.

– Jag och klubben ska prata mer efter onsdagskvällens träning. Sedan får vi se. Men IFK Uddevalla är en bra förening med en jämn trupp. Jag fick en bra känsla under min första träning.

Nanna Jansson har spelat tio landskamper för Sverige och gjort två mål.

ANNONS