Hoppet lever för Oddevold: "Större mirakel har skett"

Med två omgångar kvar av Ettan södra ligger Oddevold fyra poäng bakom Falkenbergs FF. I jakten på kvalplatsen till superettan åker Uddevallaklubben till Tvååker tvingade att ta tre poäng.
– Större mirakel har ju skett, säger Rikard Nilsson.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Oddevold hoppas på en dramatisk avslutning av årets seriespel. I de två matcher som återstår behöver de ta full pott. Samtidigt krävs det att Falkenberg tappar poäng i båda sina matcher. Då slutar lagen på samma poäng vilket lämnar målskillnaden att avgöra.

I den kategorin har Falkenberg övertaget som har tolv måls överläge. Bohusläningen har pratat med Oddevolds tränare Rikard Nilsson för att fråga om hur han ser på möjligheterna för sitt lag att knipa kvalplatsen.

– Jag skulle nog säga att chanserna känns ganska små. Jag tycker Falkenberg är ett väldigt, väldigt bra lag och jag har svårt att se dem tappa poäng i båda matcherna, säger han.

ANNONS

Även om förutsättningarna är tuffa lever fortfarande hoppet och Nilsson vill avsluta säsongen på ett bra sätt med så många poäng som är möjligt. Det innebär att de först och främst behöver slå Tvååkers IF på bortaplan som det möter under lördagen. Nyckeln för seger – behåll lugnet.

– Vi behöver göra en bra prestation, släppa ner axlarna och spela vårat spel. Vi får försöka att inte tänka på vilken situation vi är i utan koppla bort eventuella chanser på kvalplats och jobba efter våra principer och hoppas på att det kan räcka en bit, säger Rikard Nilsson.

Hjärna eller hjärta

Oddevolds senaste match slutade 1–1 mot Torns IF på bortaplan. Nu är det Falkenbergs tur på lördag mot samma motstånd. Nilsson minns matchen mot Torn och hoppas på att de nu kan stjäla poäng även från tabelltvåan. Men frågan är vad Torn kan göra mot Falkenberg.

– Förhoppningsvis mycket, men det är väl vad hjärtat säger. Hjärnan säger att Torn behöver ha en bra dag och Falkenberg en dålig.

Men resultatet i den matchen är oväsentligt om inte Oddevold först och främst vinner sin match. Rikard Nilsson påpekar att de måste vara ödmjuka och att man inte får glömma att de är nykomlingar. Samtidigt går det ut med viljan att vinna, det ser han som en självklarhet. Nilsson har stor respekt för motståndet och för att slå Tvååker måste de spela på topp.

ANNONS

– Så länge jag har sett dem (Tvååker) och följt division 1 så tycker jag att de har varit ett bra lag. De är ett gediget fotbollslag med bra fotbollsspelare som jag tippade skulle vara med i topp tre.

Tillbaka i truppen

Fredrik Sundström, Oddevolds lagkapten, fick inte spela förgående match på grund av en avstängning som nu är avtjänad. Han kommer vara med i matchtruppen och är med i samtalet om vilka som ska starta matchen. I övrigt är alla med och tävlar om platserna.

Under året har Oddevold enligt Rikard Nilsson inte haft några problem att skapa målchanser utan problemet har snarare varit att förvalta lägena. Han säger att de behöver vara mer skärpta framför mål och i specifikt avsluten. Avsaknaden av effektivitet var det som straffade dem i senaste matchen.

Laget är trots det obesegrat de tio senaste omgångarna och formen beskrivs som god. Matchen mot Tvååker spelas på konstgräs, vilket Nilsson ser som en fördel. Hellre det än att spela på en dålig gräsplan.

– Jag tror vi har en bra chans på lördag, säger han.

ANNONS