Karin From i matchen mot Rössö. Arkivbild.
Karin From i matchen mot Rössö. Arkivbild. Bild: Håkan Fredriksson

Hoppet lever – Orust tog årets första seger

Efter femton raka matcher utan seger så kom den äntligen. I bortamötet mot Lödöse/Nygård så tog Orust sin första trepoängare i division 1.
– Fy fan vad gött det känns, säger Karin From.

ANNONS
|

Det var både glädje och lättnad i Orustlägret efter lördagens seger mot Lödöse/Nygård.

– Jag tror det var någon i laget som grät, även någon i publiken. Många tycker att vi var värda det här och det var riktigt bra stämning i omklädningsrummet efter matchen, säger Karin From, spelande tränare i Orust.

Tappade ledningen

Nicole Hawley som kom till Orust inför höstsäsongen inledde målskyttet efter 30 minuter spelade av den första halvleken.

Men bara minuten senare kom kvitteringen och det krävde bara ytterligare några minuter innan Lödöse/Nygård hade vänt matchen.

– Det kändes tungt då men vi hade ett bra snack i halvtid och kom ut i andra och vågade spela fotboll, säger Karin From.

ANNONS

Orust kom tillbaka. From satte bollen i mål från straffpunkten strax efter halvtidsvilen och i mitten av den andra halvleken sköt höstsäsongens andra värvning Jamie Karch in det avgörande 3-2-målet.

– Det har varit en tuff säsong och det är svårt att spela när självförtroendet inte är på plats men vi gör det bra. Fy fan vad gött det känns, säger hon.

"Vi vill vara nöjda"

I tabellen är det fortfarande kritiskt läge för läge. Det är många poäng upp för att ta sig över nedflyttningsstrecket.

Men Orust har valt att lägga fokus på annat.

– Efter den vårsäsongen som vi har haft så vill vi inte fokusera på tabellen. Vill kan spela bra fotboll och vi vill vara nöjda med det vi har gjort när säsongen summeras. Det är där vi lägger fokus nu, säger From.

Matchfakta:

Division 1 norra Götaland

Lödöse/Nygård IK – Orust FC 2-3 (2-1)

Målen: 0-1 Nicole Hawley (31'), 1-1 Evelina Löfström (32'), 2-1 Matilda Johansson (36'), 2-2 Karin From (57'), Jamie Karch 2-3 (72')

ANNONS