Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Alex Horwath här växt ut till en jätte i LSK:s mål.

Horwath jagar åttonde nollan

Av de målvakter som spelat fler än tio matcher är han tätast i superettan. I matchen mot Landskrona på lördagen kan Alex Horwath hålla sin åttonde nolla i år.

Tvåa i tabellen, tvåa på listan över hållna nollor och nog tusan ligger han tvåa på listan över räddningsprocenten också.

Alex Horwath är nykomling i Ljungskile SK men med honom som sista utpost börjar fotbollsallsvenskan allt mer vara ett möjligt mål. Tränaren Tor-Arne Fredheim vill gärna hylla sin målvaktsklippa.

– Alex har en jämnhet i sitt spel som verkligen sammanfattar vår säsong än så länge, han har gjort flera avgörande räddningar och hans självförtroende har växt mer och mer, säger han.

De med gott minne kommer ihåg Ljungskiles målvaktsproblem under försäsongen när både Magnus Berglöf och Andreas Andersson lämnade klubben.

Sedan kom det en amerikansk 27-åring och resten är som det brukar heta historia.

Horwath har på kort tid etablerat sig i superettan och är den målvakt som släppt in färst antal mål av de som spelat fler än tio matcher med sina 16.

Kanske blir det en åttonde nolla när Landskrona gästar Skarsjövallen på lördagseftermiddagen. Senast lagen möttes blev det 0-0 i en förhållandevis händelserik match i Skåne. En anledning till nollan var just Horwath, som storspelade mellan stolparna.

Inför lördagens match har LSK elva raka utan förlust och siktar på att dryga ut, eller åtminstone behålla, avståndet till lagen bakom sig. Dessutom finns det ju än en gång chans att gå upp i serieledning. Landskrona slåss i andra änden av tabellen, men har spelat bra sedan sportchefen Patrik Johansson tog över som tränare efter sparkade Jörgen Pettersson och Georg Eterovic.

– Landskrona är ett lag på uppgång, och sedan de bytte tränare har de gått starkt. Men jag tror att vi kan klara den här matchen tack vare att vi har varit jämna under en så lång tid och inte haft några större svackor, säger Tor-Arne Fredheim.