Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Alex Horwath var en trygg sista utpost i LSK förra säsongen. Blir det en fortsättning?

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Horwath på besök hos Norlings Brann

Ljungskiles målvakt Alex Horwath kan vara på väg till Norge.

Alex Horwaths kontrakt med LSK löpte ut vid årsskiftet, och målvakten är en av tre spelare som klubben just nu för samtal med.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Men nu ser sig Horwath om efter alternativ. Under trettondagen besökte den amerikanske målvakten Brann, som åkte ur norska Tippeligaen förra säsongen. Det rapporterar tidningarna Bergensavisen och Bergens tidende.

Brann, som leds av förre Malmö FF-tränaren Rikard Norling, är ute efter att bredda truppen bland annat på målvaktssidan och ser då Horwath som ett intressant namn.

– Vi har pratat om provspel, men just nu är det bara fråga om ett kort besök. Det är genom Rikard Norlings kontaktnät som detta har dykt upp, säger Branns sportchef Rune Soltvedt till Bergensavisen.

I LSK kan man inte göra annat än hoppas på att Horwath vill stanna.

– Han är inte under något avtal, så han är fri att göra vad han vill, säger LSK:s tränare Tor-Arne Fredheim.

– Vi kan inte mäta oss med andra klubbar ekonomiskt, och det vet Alex om. De som har valt att stanna kvar i klubben gör det för att de vill spela här. Vi får hoppas att Alex tänker likadant.

Horwath kom till Ljungskile inför förra säsongen och utvecklades snart till en av superettans bästa målvakter. Han var en stark bidragande orsak till att Ljungskile släppte in minst antal mål i serien.