Besvärad. Oddevolds Ibrahim Tahini är sugen på ett jobb. Arbetslösheten stör anfallarens harmonikänsla i den nya hemstaden Uddevalla. Och han är fortfarande mållös i division 1-fotbollen.
Besvärad. Oddevolds Ibrahim Tahini är sugen på ett jobb. Arbetslösheten stör anfallarens harmonikänsla i den nya hemstaden Uddevalla. Och han är fortfarande mållös i division 1-fotbollen.

Ibrahim Tahini är trött på att vänta

Ibrahim Tahini är trött på att vänta - på mål och på jobb. - Samtidigt kan det gå så bara, säger han och knäpper med fingrarna.

ANNONS
|

Oddevold har haft en tung start på säsongen i division 1. Två förluster och 0–4 är facit hittills. Laget har skapat chanser, men haft svårigheter med att förvalta dem. Poängen måste börja trilla in, och söndagens match mot Limhamn/Bunkeflo är nästa möjlighet.

Anfallaren Ibrahim Tahini blev en välkommen injektion i laget under fjolåret. Sierra Leone-killen anslöt till laget under sommaren efter en schism med sin division 3-klubb Melleruds IF. 16 mål på 17 matcher blev hans succéfacit 2010. I år har det gått trögare.

– I fotboll måste man göra mål. Vi var det bättre laget mot Sleipner senast, men vi fick inte in bollen. Jag och de andra anfallarna måste jobba på det. Vi har saknat koncentrationen i avslutsögonblicket, säger Ibrahim Tahini.

ANNONS

Ibrahim Tahini är en man med höga ambitioner. 23-åringen har sedan ankomsten till Sverige 2003 flyttat från Falkenberg till Mellerud och från Mellerud till Uddevalla för att komma någonvart i karriären. Han har provspelat för allsvenska Gefle och norska Nyborgsund. Från Falkenbergs reservlag klev han vidare genom seriesystemen från division 3 till division 2 och nu division 1.

– Jag vill göra karriär och det känns som att jag går uppåt steg för steg. Men jag hatar att flytta. Det tar så mycket energi och man måste börja om med nya människor hela tiden. Men jag har inget val. Får jag en bra deal någonstans så flyttar jag dit där framtiden finns. Oddevold är inte min slutstation, säger Ibrahim Tahini.

– Men samtidigt kan det gå så bara, säger han och knäpper med fingrarna. Kolla Mohammed Bangura i AIK. Han gjorde sex månader i division 1, men nu är han i allsvenskan och på väg till Europa, säger en märkbart upprymd Ibrahim Tahini.

Det var i somras han flyttade till Uddevalla. Med i flyttlasset fanns hans dotter och azerbadjianska hustru.

Kvinnan i hans liv anlände till Sverige en vecka innan honom, och var en av de första personer Ibrahim Tahini träffade i det nya landet, på den svenskkurs som han började på.

ANNONS

Tiden i Uddevalla har dock inte varit optimal.I dagsläget gör han inget annat vid sidan av planen än att gå en kurs i att ta lastbilskörkort, sponsrad av arbetsförmedlingen. Ett arbete han ändå inte skulle kunna kombinera med fotbollen. Och det verkar som att livssituationen håller på att påverka hans spel.

– Det här är en stressituation som gör att jag tappar fokus på fotbollen. Till och med ett deltidsjobb hade räckt, säger Ibrahim Tahini som just ska på en jobbintervju i Färgelanda.

Trots den tuffa inledningen på säsongen tror han att Oddevold har goda chanser. Någon större skillnad i kvalitet mellan tvåan och ettan har han inte märkt av.

– Jag tror vi är redo att vända det. I onsdags på träningen var alla glada och det är en positiv känsla i laget. Vi blir bättre för varje match. Och målen kommer att komma. Kolla på Fernando Torres i Chelsea. Han gick mållös i elva matcher, men sen satte han en. Det släpper alltid till slut, säger Ibrahim Tahini med ett skratt.

Och när kommer du själv dit du vill nå?

– Jag vet inte. Jag tänker i alla fall ge det tre år att ta mig upp till allsvenskan eller superettan så jag kan leva på fotbollen. Annars vet jag inte vad jag gör. Farsan är affärsman i Sierra Leone, vet du. Jag kanske åker ner och jobbar med honom och säljer elektronik. Bli en riktig “businessman”, säger Ibrahim Tahini med hans karaktäristiska smittande skratt.

ANNONS

Division 1 Södra herrar

Oddevold–Limhamn/Bunkeflo

Plats: Rimnersvallen

Tid: Söndag 17.00

Oddevolds lag (preliminär)

Peter Zwetsloot Isaksson – Kim Karlsson, Sören Ferm, Joakim Jensen, Henrik Nikkilä – Mentor Zhubi/Markus Svensson/Jacob Flingmark, Eirik Dybendal, Henrik Palmersjö, Mattias Carlsson – Tom Ekliden/Jacob Flingmark/Henrik Palmersjö, Ibrahim Tahini.

Skador

Oddevold: David Stridh långtidsskadad, Robert ”Lillen” Johansson är också på skadelistan. Frågetecken kring Tom Ekliden och Angelo Vega som båda är fotskadade. Däremot är Henrik Nikkilä, Mattias Karlsson och Jacob Flingmark i full träning igen.

Två senaste matcherna

Oddevold

Varberg (h) 0–3

Sleipner (b) 0–1

Limhamn/Bunkeflo

Kristianstad (b) 0–0

FC Trollhättan (h) 3–2

Tränaren tycker

Jan–Erik Lien, Oddevold:

– Nu ska vi absolut vinna. Vi kan inte hålla på att tappa längre. Vi spelar bra fotboll och försvarar oss bra, men nu gäller det att börja göra mål också. I veckan har vi fokuserat mycket på anfallsdelen.

– Positivt är att skadebiten ser bättre ut där flera spelare är tillbaka i träning. Vi har fler alternativ på varje plats.

– Exakt hur startelvan ser ut är svårt att säga och beror en del på lördagsträningen.

Bohusläningens tips:

1–1

ANNONS