Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Ida Vestman har utvecklingspotential. Bland annat vill hon lära sig att snacka mer under matcherna. "Jag har alltid haft lite svårt för att prata på planen, men det vill jag bli bättre på", säger hon. Bild: Håkan Fredriksson

Ida Vestman klev in i Rössös startelva – och blev kvar

Hon är splitter ny i laget och bara tonåring. Ändå har Ida Vestman blivit en startspelare i Rössö.
– Jag trodde inte att jag skulle utvecklas så fort, säger hon.

Ida Vestman är talangen som har ögonen på sig. Trots att hon bara är 17 år har hon redan blivit uttagen till tre regionala läger: samlingar som sker i svenska fotbollsförbundets regi för de spelarna som är strax utanför landslagstruppen.

Inför årets säsong tog hon klivet från moderklubben Herrestads AIF till IK Rössö och division 1. Ett steg som hon klarat med bravur. Trots att hon egentligen är mittback har hon fått starta de sju senaste seriematcherna som antingen innermittfältare eller ytterback.

– Min favoritposition har tidigare varit mittback, men under träningsmatcherna fick jag spela defensiv innermittfältare och det tycker jag är väldigt roligt. Jag gillar att fördela spelet och inrikta mig på att försvara, säger Ida Vestman.

Vågar ta för sig

Övergången från Herrestad i division 2 till Rössö i division 1 har gjort henne till en bättre fotbollsspelare.

– Jag förstod att klubbytet skulle utveckla mig, men jag trodde inte att jag skulle utvecklas så fort som jag har gjort. Jag har varit på många träningar och har vågat ta för mig.

I onsdagskvällens hemmamatch mot Lödöse Nygård talar allt för att hon kommer att starta sin åttonde raka match för Rössö.

– Jag känner ett stort förtroende. Jag har fått spela på positioner som jag egentligen inte är så van vid och det visar att tränarna har förtroende för mig.

Inför matchen:

IK Rössö – Lödöse Nygård IK

Division 1 norra Götaland omgång 11

Rimnersvallen, onsdag, 19.00

Läget i laget: Hanna Magnusson (bortrest), Mathilda Eljas (skadad), Linnéa Gustafsson (skadad), Jennifer Davidsson osäker (förkyld), Stella Ullberg (skadad). Rebecka Christensson och Klara Johansson tillbaka i truppen jämfört mot senast mot Orust.

Tränarkommentar: ”Vi räknar med en tuff match. De är ett lag som jobbar oerhört hårt och de är samspelta lag. De har några spelare som är riktigt duktiga”, säger Niklas Christensson.