IFK besvikna efter nytt poängtapp

IFK Uddevalla var på väg mot tre poäng mot FBK Karlstad. Men efter en tappad 2–0-ledning fick laget nöja sig med en. Efter matchen var det dystra miner.

ANNONS
|

Efter tre raka förluster var det ett revanschsuget IFK Uddevalla som kom ut till match mot mittenkollegan FBK Karlstad. Laget pressade Karlstad ordentligt under den första halvleken och trots en missad straff så lyckades man göra två mål.

Efter 20 minuters spel kom Sebastian Jaconelli fri och kunde enkelt rulla in 1–0. Tio minuter senare nickade Robert Bagger in 2–0. Då trodde nog merparten av de 150 personerna på läktaren att det skulle bli tre poäng.

– De första 40 minuterna är det bästa vi har presterat i år, vi har många lägen att döda matchen redan där. Efter det vet jag inte vad som händer. Matchen ska vara punkterad efter första halvlek, säger tränare Jörgen Ericson.

ANNONS

Karlstads reducering kom sent i den första halvleken. I den andra fortsatte laget framåt samtidigt som IFK Uddevallas spel från första halvlek var som bortblåst. Kvitteringen kom efter en timmes spel och var fullt rättvis. Efter det lyfte sig IFK Uddevalla något och på slutet hade laget ett par halvchanser.

– Det är riktigt pinsamt att vi klappar ihop så fullständigt när vi har 2–0. Vi börjar kladda med bollen och slutar löpa. Jag har ingen förklaring till varför vi sjunker så lågt. Det är inte motståndarna som är problemet, det är vi själva, säger en missnöjd Ericson.

Mittfältaren och en av målskyttarna Sebastian Jaconelli var också han besviken efter poängtappet.

– Vi börjar gnälla på varandra redan när de gör sitt första mål, det blir lite dålig stämning. Sen sa vi att vi skulle gå ut i andra och trycka på, men vi tappar allt. Det är en kollektiv kollaps av hela laget.

För IFK Uddevallas del väntar nu ett par träningsdagar innan laget gör sig redo för bortamatch på fredag mot Vänersborgs IF.

– Vi har mycket bra rörelse i laget första 30-40 minuterna, det tar vi med oss, säger Jaconelli.

Matchfakta

Division 2 norra Götaland

IFK Uddevalla–FBK Karlstad

Mål: Sebastian Jaconelli, Robert Bagger.

Publik: 150.

ANNONS