Jansson lyssnar på FC Trollhättan.
Jansson lyssnar på FC Trollhättan.

IFK-duo i samtal med FC Trollhättan

Två spelare från IFK Uddevalla kan vara på väg till FC Trollhättan.

ANNONS
|

I sin jakt på spelare har FC Trollhättan ställt in siktet på en blåvit dubbel. Spelarna det handlar om är IFK Uddevallas Robin Jansson och Jonas Andersson.

Ingen av grabbarna fanns med på gårdagskvällens FCT-träning, men tränaren Tor-Arne Fredheim snackade med båda ändå.

Med Robin innan träningen – och med Jonas efter densamma.

Robin Jansson, 26, ursprungligen från Brålanda IF, har gått via Melleruds IF, IK Oddevold, Vänersborgs FK och IFK Uddevalla innan det nu blivit aktuellt med FCT.

– Jag lyssnar alltid när klubbar hör av sig och är intresserade. Tor-Arne är tydlig med hur han tränar och vad han vill.

ANNONS

I Robins fall handlar det om spel som mittback.

– Han är en ledartyp med auktoritet, det är något vi saknat i backlinjen, säger Fredheim.

Och behovet av en mittback aktualiserat nu när Fredrik Sundström opererat höften, och riskerar att missa hela vårsäsongen, samtidigt som det är fortsatt frågetecken för Tommie Veljovic.

Så långt som att prata om kontrakt har dock Jansson och FCT inte kommit än, det sker först när sportchefen Daniel Lennartsson är hemma igen. Jonas Andersson huserar lite högre upp i planen, på mittfältet.

– Vi har redan två bra centrala på mitten i Jonas Emanuelsson och Johan Lundgren, men med Oscar (Ehner) på väg bort behöver vi en defensiv mittfältare, och det är Jonas, kommenterar Fredheim.

ANNONS