Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

IFK-premiär mot mästare och debutanter

Klubben är med för första gången men många av A & S Pescaras spelare och tränare har god erfarenhet från Champions league. IFK Uddevalla ställs mot de debuterande mästarna.

På onsdagseftermiddagen är det premiär för IFK Uddevalla i Champions leagues Main round. En chans de fick efter att ha vunnit Preliminary round i Agnebergshallen för en månad sedan.

Av de tre motståndarlagen är A & S Pescara först ut. De är också det på förhand svåraste laget i gruppen – trots att de nu spelar sin första match i Champions league.

Landslagsspelare och Europacupmästare

Det beror på den enorma erfarenhet som finns i laget.

Sex spelare tillhör det italienska landslaget och två det argentinska. Fyra spelare har med sina tidigare klubbar vunnit Champions league. Och då har vi inte ens kommit till tränaren.

Faustino Pérez tog över som tränare i Pescara mitt under förra säsongen. Det blev omedelbart ett cupguld och ett ligaguld. När de nu går in i Champions league är det med fyrfaldige mästaren Pérez vid sidan.

Brasse som spelar för Italien

Lagkapten för de italienska mästarna är Murilo Ferreira, en 29-årig brasilianare som kom till italien för tolv år sedan. Han klättrade uppåt från tredjedivisionen med Pescara och finns fortfarande med.

– Vi har velat spela i Champions league länge, det har varit vårt mål och nu ska det äntligen bli av. Jag är så glad, säger Murilo.

Vad vet du om IFK Uddevalla?

– Vi vet inte så mycket. Ett fysiskt starkt lag som vunnit ofta på hemmaplan och i Preliminary round för att komma hit.

Vad är målet med Champions league?

– Det viktigaste är att vinna den här gruppen. Vi tar det steg för steg och koncentrerar oss på de närmaste matcherna.

Hur ska det bli att spela?

– En ovanlig match för klubben, den första i Champions league. Det blir svårt att möta Uddevalla oavsett om det inte kommer mycket folk och kollar. Vi tänker bara på matchen just nu, säger Murilo Ferreira.