Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Craig Stephenson når högst på en hörna i träningsmatchen mot Trollhättans Bois. Målvakten är åter i IFK Uddevalla efter en säsong i Vänersborgs FK och på tisdagskvällen ställs IFK mot FC Trollhättan i nästa försäsongsmatch. Bild: Erik Weiefors

IFK söker rätt attityd mot FCT – "En inställningsfråga"

IFK Uddevalla ställs mot FC Trollhättan på tisdagskvällen. Då hoppas tränaren att laget höjer sig efter helgens förlust.
– Det viktigaste är att vi visar bättre attityd och inställning, säger Agim Kastrati.

IFK Uddevalla har fått en bra start på året med nye tränaren Agim Kastrati. Under försäsongen hade division 2-laget bara förlorat en match – fram till i lördags. Då vann seriekonkurrenten Vänersborgs FK med 3–1 på Kamratgården.

– Vi har gjort en fantastisk försäsong men fick en dipp i lördags. Det var en inställningsfråga och vi hade inte rätt attityd. Det får inte upprepas men jag är också glad att det hände nu och inte under serien, säger Kastrati.

"Ska vara bättre än oss"

Laget får dock en snabb chans att lyfta sig själva. På tisdagskvällen kommer ännu en tuff motståndare till till Uddevalla för nästa träningsmatch. FC Trollhättan vann IFK:s division 2-serie förra säsongen och satsar nu för att etablera sig i söderettan där de bland annat ställs mot Ljungskile och Oddevold under säsongen.

– FC Trollhättan ska vara bättre än oss men det viktigaste är att vi visar bättre attityd och inställning. Sedan vill jag se futsalspelarna som inte varit med oss fullt ut sedan starten. Futsal är futsal och fotboll är fotboll, det är olika sporter, säger Agim Kastrati.

Målvakter konkurrerar

En som spelar futsal med IFK och sedan i januari även spelar fotboll i klubben är målvakten Craig Stephenson. Han är muntligen överens med klubben om ett kontrakt och en återkomst till IFK Uddevalla efter ett år i Vänersborgs FK.

Stephenson spelade två matcher för IFK 2017 och 19 matcher för VFK förra säsongen. Nu konkurrerar han om platsen i målet med Filip Skarin.

– Jag känner många i laget och om vi håller oss friska så kan vi prestera bra. Det är inte givet att jag ska spela för Filip har kvaliteter och har förtjänat chansen. Hittills har vi stått en match eller en halvlek var och sedan får vi se vem som står när serien startar, säger 26-åringen som också har spelat med Stångenäs och Svane tidigare i karriären.

Vill spela för England

I helgen som gick var Craig Stephenson med i IFK futsals två matcher men utan att spela då Viktor Jansson stod mot Torslanda och Örebro. Tidigare har också Robin Armandt och Marcus Gerd gjort konkurrensen väldigt tuff. Det hindrar inte "reserven" att satsa vidare i futsalen också.

– Det är inte optimalt för mig med tre så bra målvakter men jag utvecklas mycket under träning och tycker att det är jättekul. Jag har ett långsiktigt mål att spela för Englands landslag i futsal men då gäller det att spela matcher. England är rankat lite högre än Sverige men det skulle vara jämnt om de möttes, säger Craig Stephenson.

Se matchen direkt!

Vi sänder IFK Uddevalla–FC Trollhättan som startar klockan 19.30 på tisdagskvällen.

Sändningen görs tillsammans med TTELA och kommenteras av Toni Andersson.