Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Rutin. Meriterade Petrit Zhubi, ett av nyförvärven i IFK Uddevalla.

IFK siktar mot tabelltoppen

IFK Uddevalla avslutade förra årets säsong med kvalspel uppåt, men föll på målsnöret. I år hoppas laget kunna gå hela vägen. På lördag är det genrep hemma mot norska Kvik Halden.

I träningsmatcherna har det gått upp och ner för IFK Uddevalla. Man har spelat bra när man mött bra motstånd, men haft lite svårare när man själva behövt vara det spelförande laget. När norska Kvik Halden gästar Uddevalla på lördag är direktiven från tränarhåll solklara.

– Jag vill se att vi blir lite mer trygga, får lite mer längd i anfallen så att vi inte blir av med bollen direkt. I helgens match vill jag att vi eldar på från första minut och att vi har ett bra bolltempo, säger tränare Jörgen Ericson.

Trots stor spelaromsättning så ser tränare Jörgen Ericson ingen anledning att tona ner förväntningarna. Målet under säsongen är att vara med i toppen och kämpa.

– Vi har många nya spelare i laget, och behöver lite flyt för att gå hela vägen. Men ambitionerna finns där, det är därför vi håller på med detta, säger Ericson.

Bland nyförvärven märks framför allt Petrit Zhubi. Mittfältaren har de senaste två säsongerna spelat fotboll i Norge. Innan dess representerade han GAIS i superettan. Lyckas han hålla sig skadefri blir han en viktig kugge i Uddevalla.

– Kommer Petrit upp i den nivå som vi vet att han kan, så kommer han att tillföra vårt lag mycket, säger Jörgen Ericson.