Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Leonardo Farah Shahin (längst till vänster) när hans IFK Uddevalla-lag vann Oddebollen 2017. Bild: Erik Weiefors

IFK-talangen uttagen till ungdomslandslaget

15-åringen fostrades i IFK Uddevalla och gick vidare till Häcken. Nu är Leonardo Farah Shahin också uttagen till landslaget för spelare födda 2003.

Uddevalla har fostrat ännu en talang som blivit uttagen till ett av pojklandslagen. Det handlar om den 15-årige anfallaren Leonardo Farah Shahin som spelat fotboll med IFK Uddevalla under nästan hela sitt liv.

– Det är en jättetalang som har stora ambitioner. Han spelade med vårt U19-lag förra året och var även med A-truppen. Han gick till Oddevold på hösten och sedan vidare till Häcken, säger Jan-Ove Malm, fotbollsansvarig i IFK Uddevalla.

Spelat med A-laget

I IFK Uddevallas P03-lag har Samir Erovic varit ledare i många år. Han har följt "Leo" sedan han var liten och sett en målmedveten kille som tränat mycket på egen hand.

– Han fick hoppa in i IFK:s A-lag borta mot Stenungsund och har suttit på bänken i division 2 några gånger till som 14-åring. Det har verkligen gått fort för honom och han jobbar hårt för fotbollen.

"En hårt jobbande forward"

I augusti fyller Leonardo Farah Shahin 16 år och han ska börja på Katrinelunds fotbollsgymnasium efter sommaren. Fram tills dess pendlar han till Göteborg för att träna och spela med BK Häckens ungdomslag. I Häcken finns också Yussuf Nuur, född 2004, och även han från IFK Uddevalla.

– Han är en hårt jobbande forward, en slitvarg som är bra med båda fötterna, säger Samir Erovic.

I somras fick en annan IFK-talang, Shad Omar, också född 2003, chansen under en landslagssamling.

Den här gången har 66 spelare tagits ut till P03-landslaget som samlas på Bosön den 26 mars. De ska träna två pass om dagen i fyra dagar under förbundskaptenen Roger Franzén och övriga ledare.