Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/24

IFK Uddevalla blåste Blåvitt av banan

Fyra spelare borta sedan förra veckans Champions league-spel. Det märktes inte. IFK Uddevalla spelade ut IFK Göteborg i SFL-premiären.

Hector Maravilla har slutat som spelare och i stället blivit IFK Uddevalla futsals tränare. Till premiären mot IFK Göteborg fick han starta med att tre spelare återbud då Petrit Zhubi, Mido och Fredrik Söderqvist inte fick tillåtelse att spela matchen för Oddevold, där de är kontrakterade fotbollsspelare.

– Jag kunde ana det när Oddevold förlorade. Jag förstår att de har fotbollssäsong och lägger inte någon energi på det. Vi har en bred trupp och ett fantastiskt lag så jag var inte orolig. När vi samlades inför matchen sa jag till laget att det var tråkigt för grabbarna att de inte fick vara med, men ni som är här ska vara glada för ni får spela, berättar Hector Maravilla.

Tufft för Göteborg

Han fick rätt i sin självsäkerhet. IFK Uddevalla inledde aningen avvaktande och kände på IFK Göteborg. Men efter några minuter satte de fart och släppta aldrig in gästerna i matchen.

Bilal Moussa satte första målet efter hörna. Mergim Berisha gjorde det andra efter fint förarbete av Fehim Smajlovic och Granit Berisha. Det var 2–0 efter halva första halvlek – och det stod sig till slutsignalen.

– Av 40 minuter har vi kontroll på 35. De (Göteborg) skapar väldigt lite i dag och det var tufft för dem samtidigt som vi brände en del. I år kommer vi att lägga fokus på att orka pressa i 40 minuter och det här var en väldigt bra laginsats försvarsmässigt, säger Maravilla.

Konstigt att inte vara ombytt

Hemmalaget var ett par stolpträffar från att vinna större och med Marcus Gerd längst bak lyckades de hålla nollan mot Göteborg. Uddevalla blåste Blåvitt av banan i en klar seger som borde ha varit större.

Hector Maravilla hade all anledning att le efter att hans lag sjungit segersång i omklädningsrummet.

– Det som kändes konstigt var att jag inte var ombytt för spel. Annars tänkte jag inte på det och levde mig in i situationen, säger en mycket nöjd IFK Uddevallatränare.

Matchfakta

Svenska futsalligan

IFK Uddevalla–IFK Göteborg 2–0 (2–0)

Mål: Bilal Moussa, Mergim Berisha

Publik: 453