Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Mästarnas målgörare. Robert Bagger, Arlind Sadriu, Albert Hiseni och Fredrik Söderqvist gjorde mål i finalen mot Borås.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

IFK Uddevalla futsal – favoriterna som höll för trycket

Det har pratats om tredje gången gillt. Det har hängt ett tungt favoritskap över IFK Uddevalla. Till slut kom SM-guldet hem – men inte utan stor finaldramatik.

Minuterna efter att IFK Uddevalla futsal säkrat SM-guldet i Helsingborg arena var det euforisk stämning på planen. I guldhattar, mästartröjor och segerlöpsedlar yrde spelarna i IFK fram och tillbaka mellan planen och läktaren.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Runt 300 personer hade med den arrangerade bussresan eller på egen hand tagit sig till finalarenan och det var på den blåvita långsidan som stämningen fanns.

När toppen av sorlet rundats av var det Mergim Berisha som satte stämpeln på laget och prestationen som de stått för, inte bara på lördagen utan under hela säsongen.

– Jag kan säga det nu! Vi är bäst i Sverige, nu ska vi till Champions league också. Jag ryser i hela kroppen bara av att säga det. Det är sådana känslor, säger Mergim som spelade fram till finalens två första mål.

I matchens första halvlek var det ett otroligt vasst IFK Uddevalla som bestämde villkoren. Borås tilläts ha bollen men kom aldrig riktigt nära. Skotten utifrån blockerades eller räddades av en säker Marcus Gerd.

Målvakten kom till spel i säsongsavslutningen, trots stora ljumskproblem, och det ska IFK vara glada för.

– Den här har varit den mest hemska säsongen någonsin. Förutom mina föräldrar och familj så vill jag tacka Emilia (Videngren) som är fysioterapeut i laget. Efter Örebromatchen trodde jag att säsongen var över, säger landslagsmålvakten som gjorde flera viktiga räddningar, framförallt mot slutet av matchen.

De tidiga målen av Albert Hiseni och Arlind Sadriu följdes upp av två vänsterkanoner från Robert Bagger. 4–0 i paus hade betytt "game over" i många fall.

När sedan Bagger satte sitt tredje i den andra halvleken så trodde nog de tillrest Uddevallaborna på defilering mot guldet. Borås AIK ville dock annat och började upphämtningen. På fem minuter var det 5–3 och Borås hade momentum.

– Vi visste att de skulle köra, att de inte hade något att förlora, säger lagkaptenen Granit Berisha.

I de nerviga slutminuterna fick IFK flera lägen att avgöra. Till slut satte Fredrik Söderqvist 6–3 i den sista minuten – då var det klart även om Borås hann med ett mål till innan visslan.

På innerplanen fick IFK sina medaljer och Granit Berisha fick lyfta pokalen.

– Som jag har drömt om det här alltså, sedan vi började. En obeskrivlig känsla och att ha hela Uddevalla bakom sig är enormt, säger han.

Tränaren Mikael Alfredsson var lättad och kunde äntligen andas ut. Det var svårt att få fram orden.

– Borås gör det bra, vi vet att de är skickliga och de var nära att göra fler mål. Jag är så glad nu, det är obeskrivligt, säger han.

Ett orosmoment innan finalen var Petrit Zhubi som hade 40 graders feber på fredagen. Han kom till spel men sparades i slutet av matchen.

En som inte sparade på krutet var Robert Bagger. Precis som i SM-finalen för ett år sedan blev det tre mål från hans fötter.

Den här gången fick han större anledning att jubla efter målen.

– Nu tar vi ett SM-guld och då blir det mer värt givetvis. Vi har gått som tåget under hela säsongen och har gjort det bra. Folk har trott på oss och sagt att vi tar hem det men det är inte bara att göra det. Vi har levererat, berättar Bagger från IFK:s segerrusiga omklädningsrum.

Laget packade sedan ihop snabbt och satte sig på bussen till Uddevalla. Sent på lördagskvällen kom de fram och fortsatte guldfirandet i hemstaden.

Det är förståeligt att de vill passa på. Det är såklart inte ofta ett lag från Uddevalla kan säga de där orden som Mergim Berisha så länge har väntat på att få säga.

– Vi är bäst i Sverige!

Se målen från SM-finalen i spelaren här under:

Se alla bilder från finalen: 

Och alla bilder från guldfirandet: