Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Glada miner. Lalo Rojas och hans IFK Uddevalla kan säkra seriesegern om de tar poäng mot Hittarp på lördagen. Bild: Håkan Fredriksson

IFK Uddevalla kan säkra seriesegern i RFL

En serieseger i RFL att slåss om. Flera livlinor kvar för att säkra den. Det ser onekligen bra ut för IFK Uddevalla futsal.

Storsatsande IFK Uddevalla har hittills gjort en nästintill fläckfri säsong i RFL – regionala futsalligan. Fem segrar och ett oavgjort resultat betyder serieledning med två matcher kvar.

En enda poäng till räcker för att helt säkert ta förstaplatsen. Om andra resultat går IFK:s väg kan de inspelade poängen till och med räcka redan nu. Men i de banorna funderar inte tränaren Lalo Rojas.

– Vi har allt i egna händer och det hade varit bra med en poäng nu för att bli helt klara, säger han.

IFK Uddevalla har dessutom ytterligare en match kvar för att säkra seriesegern.

"Missar andra raka matchen"

På lördagen väntar Hittarps IK. Ett fysiskt lag som IFK slog med 5–3 i november.

– De är svåra att möta och tar ofta skott utifrån. Vi får inte ge dem ytor utan ha bra koll. De slog IFK Göteborg senast så de har en positiv trend och är säkert på tårna, säger Lalo Rojas som missar matchen på grund av jobb.

Emma Andersson och Lisa Berneland ersätter på tränarbänken när Rojas för andra raka matchen inte leder laget. I förra veckans Uddevalladerby mot Herrestad var han avstängd.

"Tjatat hela matchen"

– Jag blev uppvisad på läktaren efter en situation mot Blåvitt där de kastade Hanna Österberg mot bänken och jag kanske inte skulle reagerat så hårt. Domaren tyckte att vi hade tjatat hela matchen och fick nog, berättar Rojas.

Därmed var han förpassad till läktaren mot Haif, klubben vars fotbollslag han tränar. Tillsammans med Robert Pettersson tog han tillfället i akt och kommenterade videoinspelningen av matchen.

– Den sändes inte någonstans utan det var för att vi ska kunna se på matchen själva. Nu blev det med kommentarer från mig och spelarna fick något att skratta åt, berättar Lalo Rojas.

Lalo Rojas och Robert Pettersson på kommentatorspositionen under RFL-matchen mellan IFK Uddevalla och Herrestad.. Bild: Håkan Fredriksson

6–2-segern mot Herrestad lockade 273 personer till Agnebergshallen vilket var nästan lika många som i premiären mot IFK Göteborg (280 personer). Under lördagen blir Rimnershallen hemmaplan innan seriens sista match mellan IFK Uddevalla och Real Corona spelas i Agnebergshallen.

Fyra av sex serier avgjorda

RFL spelas i sex serier där vinnarna plus de två bästa tvåorna går till SM-slutspelet. I år spelas kvartsfinal och semifinal och final i dubbelmöte hemma-borta där högst rankat lag har hemmaplan i den andra matchen. Rankingen utgår från seriespelet där tabellplacering, poäng, målskillnad och gjorda mål avgör.

Vilka lag som möter varandra i kvartsfinalerna avgörs av geografisk närhet sett till alla slutspelslag.

IFK Åkullsjön, Umeå IK, Örebro FC och Falcao är redan klara seriesegrare och Djurgården ser ut att vinna den femte serien. Blir IFK Uddevalla nästa lag att följa med dem till slutspelet?

Fakta: RFL södra Götaland

Återstående matcher:

19/1, 15.00: IFK Uddevalla–Hittarp

20/1, 12.00: IFK Göteborg–Herrestad

26/1, 12.30: IFK Uddevalla–Real Corona

27/1, 14.00: Hittarp–Herrestad

Här hittar du aktuell tabell och alla resultat.