IFK Uddevalla kopplade kvalgreppet

IFK Uddevalla lade ena handen på kvalplatsen till division 1 förra veckan. Nu har de i alla fall lagt åtta fingrar om den.

|

4–0 hemma mot Grebbestad spelade bort gästerna från tätstriden.

Det var IFK Uddevalla som startade Bohusderbyt och toppmatchen mot Grebbestad i division 2 allra bäst. Lite väl het var Imer Beqiri som kom sent in i en duell och drog på sig ett gult kort redan i den andra minuten.

Het var också Ahmed Abdultaofik. IFK Uddevallas nyförvärv från i lyfte högt på ett inlägg från höger och nickade in ettan via stolpen. Och ska man göra sitt första mål i sin nya klubb så är det lika bra att göra det snyggt. Då var tio minuter spelat av matchen.

Grebbestad jobbade sig sedan in i matchen och hade två bra frisparkslägen efter dryga halvtimmen. Tobias Carlsson drog det första över och det andra sköt Jonas Henriksson hårt, men mitt i målet och Simon Forslund kunde tippa till hörna.

När IFK Uddevalla gjorde 2–0 med några minuter kvar till halvtidsvilan kom det något oväntat. Sist på bollen var Ibrahim Tahini och inspelet signerades Joakim Berggren.

2–0 var också resultatet i halvtid.

I den andra halvleken försökte Grebbestad flytta upp laget för att skapa nerv i matchen Högerbacken Granit Berisha blev mittfältare och Rickard Johansson stöttade Jonas Henriksson i anfallet.

Inget av lagen kunde dock skapa de riktigt farliga chanserna i inledningen av andra akten.

Imer Beqiri tog tillvara på ytorna som skapades i omställningarna mot slutet. En djupledsboll rann igenom Grebbestads försvar och via en yttersida satte Beqiri trean i fritt läge.

Då, om inte före, var matchen avgjord till IFK Uddevallas fördel.

I slutet kunde det också ha blivit 4–0 när Henrik Palmersjö prickade ribban. Fyran kom i stället på tilläggstid genom inhoppande Jacson, framspelad av Ahmed Abdultaofik.

Det blev inga fler mål och IFK Uddevalla har nu fyra poäng tillgodo på Skoftebyn, trea i tabellen. Närmast bakom ligger Karlstads BK och Grebbestad som är sex poäng efter IFK Uddevalla.

Matchfakta

Division 2 norra Götaland

IFK Uddevalla–Grebbestads IF 4–0 (2–0)

Mål: 1–0 Ahmed Abdultaofik (10), 2–0 Ibrahim Tahini (39), 3–0 Imer Beqiri (81), 4–0 Jacson (92)

IFK Uddevalla: Simon Forslund - Andreas Johansson, Robin Jansson, Fredrik Brändén, Filip Karlin - Joakim Berggren, Imer Beqiri (84), Henrik Palmersjö, Patrik Adamczyk (88), Ahmed Abdultaofik - Ibrahim Tahini (81).

Avbytare: Jacson (81), Linus Skarin (88), Sebastian Jaconelli (84).

Grebbestad: Kristoffer Björk - Granit Berisha, Ulrik Karnström, Tobias Carlsson, Jimmie Larsson - Cristoffer Söderlund (73), Markus Svensson, Rickard Johansson, David Olsson (46) - Jonas Henriksson, Mattias Svensson (73).

Inhoppare: Olle Kristoffersson (73), Oskar Lindberg (73), Mathias Hegeland (46).