Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emilio Rossi byter IFK mot IFK. Här mot sitt nya lag under SM-finalen 2016.

IFK Uddevalla värvar landslagsman från Blåvitt

– Det ska bli superkul att få representera IFK Uddevalla.

Emilio Rossi heter IFK Uddevalla futsals senaste tillskott. 24-åringen med 12 landskamper på kontot är förväntansfull inför kommande säsong

Regerande SM-mästarnas nyförvärv har en gedigen fotbollsfostran. Han har bland annat spelat i Gais och Häckens akademier och som ung provspelade han för engelska West Ham. 2012 övergick satsningen till futsal och efter fem år i IFK Göteborg futsal lämnar han nu för Uddevalla.

– Jag känner tränaren Angelo Vega sedan tidigare och har träffat flera spelare under landslagssamlingarna. Jag har en bra bild av klubben så det kändes naturligt att gå till Uddevalla.

Tränare Angelo Vega har tidigare spelat tillsammans med Emilio och är nöjd med nyförvärvet.

– Rossi är en omtyckt spelare som kommer göra bra ifrån sig. Han är teknisk, bra en mot en och behöver bara vara sig själv för att lyckas hos oss.

Emilio Rossi hoppas kunna stötta de yngre i laget med sin erfarenhet och rutin.

– Jag är en lagspelare med rutin från både Europa- och landslagsspel och det tror jag kan behövas nästa säsong. Det är klart det är nervöst att spela för ett nytt lag men jag har kvalitéer för att lyckas. Klubben har en rejäl satsning på både herr- och damsidan och det ska bli en fantastisk upplevelse att spela för Uddevalla

Flera välkända futsalspelare har visat intresse för IFK Uddevalla futsal enligt tränare Angelo Vega. Ingen spelare har visat intresse för att lämna men om det blir något mer nyförvärv är inte säkert.

– Inget är klart i nuläget men vi visar med detta att vi är attraktiva. Flera spelare har sökts sig till oss, även från utlandet, men med Rossi kändes det helt rätt. Vi är nöjda med vår stomme och vi kommer vara ännu hungrigare nästa säsong. Vi ska köra all in. Killarna vill mer, föreningen vill mer, jag vill mer.