Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Avtandil Asatiani, tränare för Georgians Tbilisi som möter IFK Uddevalla i kväll. Bild: Erik Weiefors

IFK Uddevallas motståndare: "Vi är på samma nivå"

De georgiska mästarlagets tränare tror på en tuff match mot IFK Uddevalla och att publiken i Agnebergshallen kan ha en avgörande roll.

Avtandil Asatiani är tränare för Georgians Tbilisi, regerande futsalmästare i Georgien. Han och laget kom till Uddevalla under måndagen och tränade i Agnebergshallen på tisdagseftermiddagen.

Den långa resan till Sverige gick via Istanbul och det var något trötta spelare som drog på sig skorna i matchhallen.

Laget kvalificerade sig till Main round genom att besegra bulgariska Varna och Nahalat Yitzhak från Israel i Preliminary round i augusti.

– Det var svårt för oss men vi vann båda matcherna och tog oss hit. Här är alla väldigt starka och det italienska laget är i en egen klass. Vi andra lag är på samma nivå ungefär, sa tränaren just innan träningen drog i gång.

"Har flera landslagsspelare"

Georgians och IFK Uddevalla möts i onsdagskvällens sena match.

– Vi ska försöka ta så många poäng vi kan men det svenska laget spelar hemma inför sina supportrar och har flera landslagsspelare. Det kommer att bli svårt, säger Avtandil Asatiani.

Georgians har vunnit det georgiska mästerskapet tre gånger genom historien och de har spelat i Champions league tidigare. I laget finns bara spelare från Georgien.

LÄS MER: IFK-trion är tillbaka i laget till Champions league

LÄS MER: Därför valde spanjoren spel i IFK Uddevalla