Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/19

Denna artikel ingår för dig som är kund.

IFK Uddevallas tunga avbräck inför premiären

Tre nyckelspelare missar dagens match i Champions league: "Orättvist"

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Klockan 16.00 svensk tid spelar IFK Uddevalla veckans första match i Champions leagues Main round. Italienska mästarna och storlaget A & S Pescara står på andra sidan och väntas bli en tuff uppgift. Se intervjun med tränaren Mikael Alfredsson i spelaren här ovanför.

Inte nog med det. Tre av IFK:s nyckelspelare missar matchen. Det handlar om Hector Maravilla, Mergim Berisha och Mido som alla är avstängda efter två gula kort i Preliminary round som avgjordes i Uddevalla.

– Det är orättvist för varken Apoel eller Pescara har spelat i Champions leagues kvalrunda då de gick direkt hit. De har inte kunnat få några gula kort, säger IFK Uddevallas tränare Mikael Alfredsson efter lagets träning i matcharenan några timmar före matchen.

Vad betyder det för er?

– Jättemycket. Det är väldigt kvavt här inne i hallen och vi behöver alla spelare. Vi brukar använda elva spelare intensivt men nu har vi bara nio utespelare.

Avstängningarna innebär att Alfredsson får tänka om lite.

– Vi kommer inte att ha två kedjor som vi vanligtvis brukar ha.

Vad blir viktigast i matchen?

– Att hålla fokus och våga tro på det vi gör. Vi möter ett bra lag men ska inte ha för mycket respekt för dem utan kriga för varandra. Det blir en värdemätare för vi har aldrig varit utomlands och spelat innan, det ska bli riktigt roligt.

De tre avstängda spelarna får inte heller sitta med på bänken utan tar plats på läktaren.

– Det blir tråkigt, och nervöst för jag vill vara med och påverka. Det är tungt för det sista gula kortet var onödigt för lite snack i stundens hetta, säger Mergim Berisha.