Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skarsjövallen Ljungskile Bild: Edvin Bergström
Skarsjövallen Ljungskile Bild: Edvin Bergström

Ingen publik på Skarsjövallen under 2020

Oavsett om nya restriktioner kommer så spelar Ljungskile SK sina superettanmatcher utan publik under resten av året. Det står klart i ett beslut från Svenska fotbollförbundet i dag.

Ljungskile SK kommer att spela resterande hemmamatcher i superettan på sin ordinarie hemmaplan. Det står klart efter att klubben beviljats en förlängd dispens för att spela på Skarsjövallen.

Tidigare hade Svenska fotbollförbundet get LSK dispens fram till och med 15 oktober. Den har nu förlängts över resten av säsongen, och innebär att LSK inte kan ta in publik även om den möjligheten skulle öppnas.

De brister på Skarsjövallen som förbundet påpekat är att arenan är tvungen att ha åskådarplatser som är anpassade för personer med funktionsnedsättning och ledsagare. Dessutom behöver arenaområdet vara fritt från sten och andra lösa föremål, som kan riskera säkerheten på arenan.

Ljungskile SK skriver följande på sin hemsida under onsdagen:

"Svenska Fotbollförbundet meddelade idag att LSK:s dispens beviljas, men är också tydliga i att dessa anmärkningar i besiktningsprotokollet är något som måste vara åtgärdade till föreningens säsongsstart i superettan 2021. LSK är tacksamma för förståelsen hos SvFF och ser fram emot fortsatt spel på Skarsjövallen i oktober, november och december."

Ljungskile har fem hemmamatcher kvar i superettan. Den sista spelas mot Degerfors den 5 december.