Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Aleksandar Kitic uppvaktades före matchen mot AFC United för att han gjorde sin 300:e match för Ljungskile.

Inget firande för jubilerande Kitic

Ljungskile var nära att ta poäng mot topplaget AFC United – i stället kom en ny kalldusch och ännu en förlust. "Det känns som fan faktiskt", säger lagkaptenen Aleksandar Kitic efter 1–2-förlusten.

Ljungskiles andrahalvlek var en av de bättre för säsongen, och vid ställningen 1–1 gick laget för tre poäng. Då hände det som inte fick hända.

Mitt i tankarna om att tre poäng faktiskt inte var så långt borta ställde AFC United om, och tryckte in 1–2 i den 89:e minuten.

– Det känns som fan faktiskt. Vi gör nog vår bästa match i år, hoppas på tre poäng och känner ändå att vi förtjänade dem också. Men istället blir det noll poäng. Så det känns verkligen riktigt surt, säger Aleksandar Kitic.

Ett glädjeämne för lagkaptenens del var dock att han under måndagskvällen gjorde sin 300:e match för klubben.

– Det betyder jättemycket. Det är en stor ära för mig. Jag har vuxit upp i den föreningen och känner väldigt mycket för klubben. Så det känns jättebra att jag har fått den här chansen som spelare, och att jag har kunnat hålla mig ganska skadefri och kunnat spela så här mycket.

Trots en ny förlust var det något mer positivt bland hemmasupportrarna. En hel del stannade nämligen kvar och applåderade laget efter slutsignalen.

– Ja, precis. Det var längesedan vi fick sådant här stöd från publiken, så det känns jätteskönt. Då får man känslan av att vi faktiskt kan spela fotboll ändå. Jag hoppas verkligen att vi kan få tillbaka självförtroendet efter den här matchen. Det har försvunnit i takt med alla förluster.

Nästa match för Ljungskiles del är inte förrän om dryga två veckor. Då väntar bottenkollegan Ängelholm i en av säsongens kanske viktigaste matcher. Men först väntar lite extra ledighet i och med landslagsuppehållet.

– Det blir bra för oss att få lite extra förberedelsetid inför den matchen. Det blir också bra för Zoran (Lukic) att få lite mer tid på sig inför en match än vad han fått innan. Jag tror och hoppas att det här stärker oss och att vi är ännu bättre till dess.