Skoftebyns IF bytte in en spelare som inte fanns med på laguppställningen.
Skoftebyns IF bytte in en spelare som inte fanns med på laguppställningen.

Inget poängavdrag – böter för Skoftebyn

Det blir inga poängförändringar i division 2-tabellen. Skoftebyns IF klarar sig undan med böter efter missödet i matchen mot Gauthiod, när man bytte in en spelare som inte fanns med i laguppställningen.

ANNONS

Det var i 2–2-matchen mellan Gauthiod och Skoftebyn den 17 september som Skoftebyn bytte in Lukas Wikman i den 75:e minuten.

Men Wikman fanns inte med i laguppställningen och Gauthiod anmälde saken till Svenska Fotbollförbundet i hopp om att tilldelas segern med 3–0 och därmed få tre poäng i stället för en, i den täta toppstriden av division 2 norra Götaland.

En administrativ miss, hävdade Skoftebyn och ansåg att det skulle räcka med böter.

Nu har förbundet disciplinnämnd sagt sitt och den går på Skoftebyns linje. Nämnden konstaterar att Wikman inte fanns med i spelarförteckningen, men att han var behörig att delta i matchen.

ANNONS

Därmed blir det inga poängförändringar i serien där IFK Uddevalla ligger tvåa och Grebbestads IF på sjätte plats. Skoftebyn ligger därmed kvar på fjärde och Gauthiod på sjunde plats i den jämna tabellen.

Det blir 3000 kronor i böter och 2000 kronor i administrativ avgift för Skoftebyns IF.

– Vi var ganska säkra på att det handlade om en administrativ miss och att utfallet skulle bli böter, inte ett ändrat matchresultat och poängavdrag, säger Roger Sandersson, fotbollsansvarig inom Skoftebyns IF.

Domen kan överklagas till Besvärsnämnden, senast den 19 oktober.

ANNONS