Inställd cup får IFK Uddevalla att tänka om

IFK Uddevalla ställer in Påskcupen för andra året i rad. Det gör att turneringen i nuvarande form förmodligen läggs ner för gott.

ANNONS
|

2016 fick inte IFK Uddevalla ihop tillräckligt många lag för att kunna genomföra Påskcupen på Kamratgården. När bara sju utomstående lag (utöver IFK:s egna) var anmälda till årets upplaga tvingades samma beslut att tas igen.

Med ett dalande intresse och två inställda cuper på rad verkar slutet vara kommet för Påskcupen som spelas på sjumannaplan och i fyra åldersklasser (10–13 år). Tidpunkten är ett problem för arrangören.

– Vi hade en förhoppning att köra för vi vill gärna ha en vårcup för alla våra egna lag. Vi får titta på att arrangera en cup vid ett annat tillfälle, men det ska helst vara i april, säger IFK Uddevallas klubbchef Dennis Fredriksson.

ANNONS

Troligen är många bortresta över påsk och fotbollsklubbarna har därmed svårt att få ihop sina lag under storhelgen. Det återstår att se om IFK Uddevallas vårtecken till fotbollsturnering kommer tillbaka och i så fall vid vilken tidpunkt och med vilket namn.

Årets Påskcup skulle ha spelats mellan 14 och 17 april. Fram till och med 2015 har tolv upplagor av cupen spelats.

ANNONS