Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Prisad. Årets herrfutsalspelare 2018, Kristian Legiec, med priset han mottog på Fotbollsgalan i Globen under måndagskvällen. Bild: JOEL MARKLUND
Prisad. Årets herrfutsalspelare 2018, Kristian Legiec, med priset han mottog på Fotbollsgalan i Globen under måndagskvällen. Bild: JOEL MARKLUND

Intensiv vecka för Sveriges bäste spelare

SM-guld, Champions league-spel och en ny roll som lagkapten i landslaget. Kristian Legiec kan nu också kalla sig årets bästa futsalspelare i Sverige.

Victor Nilsson Lindelöf och Nilla Fischer vann de tyngsta priserna på Fotbollsgalan. Guldbollen och Diamantbollen går till Sveriges bästa fotbollsspelare på herr- och damsidan.

Den statusen har givetvis inte titeln som Sveriges bästa futsalspelare. Men IFK Uddevallas Kristian Legiec var glad och stolt när han tog hem priset som delades ut för första gången.

LÄS MER: Uddevallaspelare prisades på fotbollsgalan

– Det känns underbart. Jag hade det på känn men jag visste inte innan, säger Kristian Legiec som var i Globen tillsammans med IFK-spelarna Petrit Zhubi, Mergim Berisha, Albert Hiseni, Fehim Smaljovic och Robin Armandt.

Mål är viktigt

Varför tror du att du vann priset?

– Jag gör mina medspelare bra, de får en trygghet när jag är med. Sedan gör jag mål och assist, det är viktigt.

Är du bättre nu än någonsin?

– Ja, det kan man säga, jag är mer kunnig och rutinerad. Innan ville jag dribbla mycket och nu vill jag vinna matcher. Det är detaljer som gör skillnad.

Hur var galan?

– En trevlig tillställning och en bra gala. Mingel, mat och snack med andra spelare.

Snackade med AIK:arna

Zlatan Ibrahimovic var på plats i Globen men Kristian Legiec träffade inte den svenske fotbollsikonen.

– Jag pratade med Henok Goitom en del, vi har en gemensam vän. Sedan Heradi Rashidi också, jag spelade med hans tvillingbror i futsallandslaget tidigare.

Veckan för 31-årige Kristian Legiec är intensiv. Måndag på Fotbollsgalan i Stockholm, hem till Malmö och jobba som fritidsledare på tisdagen, bortamatch med IFK Uddevalla i Örebro på onsdagen, jobba torsdag och sedan till Trollhättan för Skoftebyn borta på fredag kväll.

– Det är rätt mycket faktiskt, men jag brinner för sporten, säger Sveriges bästa futsalspelare.